Bemutatták a részben szegedi rendezésű kézilabda-Eb hivatalos himnuszát

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fight – ez a címe a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalának, amelyet Rúzsa Magdolna énekel. A torna hivatalos „himnuszához” elkészült az egyedi hangulatú, több tucat statiszta, valamint profi táncos segítségével felvett videóklip is. Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Pozsonyban és Kassán.

Rúzsa Magdolna és Szakos Krisztián szerezte az Európa-bajnokság hivatalos dalát, amely november 17-től hallgatható és tekinthető meg Rúzsa Magdolna és az EHF hivatalos csatornáján.

A dal írásánál folyamatosan előttünk lebegett a nagy mérkőzések hangulata, ezt az érzést próbáltuk becsempészni a nótába. Bízom benne, hogy olyan lett, amit rengetegen énekelhetnek majd együtt

mondta a Fight című dalról Rúzsa Magdolna

A videóklipet a korábban több meghatározó hazai előadóval dolgozó Jimy J. Hollywood rendezte, aki hálás volt a felkérésért. A klipben párhuzamosan fut egy táncos koreográfia, és egy kézilabdarajongó kisfiú története. Előbbi a pályán folyó küzdelmet, harcot és az Európa-bajnokság résztvevő nemzeteit jeleníti meg a klip, utóbbi pedig a sportág iránti rajongást, a kézilabda szereplői iránt érzett csodálatot és büszkeséget érzékelteti.

Szerencsés forgatás

Érdekesség, hogy az októberi klipforgatás utolsó fázisában a szerencse is a résztvevők és alkotók mellé állt: az Európa-bajnokság központi helyszínéül szolgáló Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok előtti területen kisebbfajta szélvihar kerekedett, a rendező legnagyobb örömére. Így nem volt szükség szélgépre sem, a lehető legautentikusabb környezetben rögzíthették az utolsó képkockákat: a feltámadó szél éppúgy lobogtatta a zászlókat, mint a klipben szereplő hivatalos Eb- kabalaszarvas, Tricky füleit.

A férfi kézilabda Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik, a társházigazda magyar válogatott Budapesten Hollandia ellen kezdi meg szereplését a tornán.

Előző sztori

Tram-train: megvan az 50 ezer kilométer!

Következő sztori

Újra üzemel a tiszaszigeti határátkelő