,,Véletlenül” termesztett marihuánát egy pusztamérgesi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezártak egy aktát a szegedi rendőrök egy 50 éves férfival szemben, aki több méteres marihuána ültetvényeket termesztett. A férfi arra célra, amire az ültetvényeket használta volna, nem gondolta, hogy illegális termeszteni.

 A körzeti megbízottak információi alapján a nyomozók egy pusztamérgesi ingatlanban tartottak kutatást. A rendőrök az ingatlan udvarán egy fóliasátorban, mintegy három méteres marihuána növényeket találtak. Az adatgyűjtések eredményeként egy helybeli férfi került a látótérbe, mint gyanúsított, így elő is állították.

A férfi a kihallgatáson azt vallotta, hogy úgynevezett ipari kenderként ültette a növényeket, melyekből olajat akart préselni. Arra azonban nem gondolt, hogy ez kábítószernek minősül. A vizsgálatok során elkészült szakértői vélemények nem támasztották alá a férfi védekezését.

Az eljárás iratait a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai napokban megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.

Fotók a cikkben!
Előző sztori

Fantaszitikusan néz ki az új sportaréna

Következő sztori

Nem marad a Fidesz alelnöke Novák Katalin