Sport

Albánia a Puskás Arénában is nyert a magyar válogatott ellen

Albánia a Puskás Arénában is nyert a magyar válogatott ellen

2021. október 9., szombat
Albánia a Puskás Arénában is nyert a magyar válogatott ellen

Hat forduló után Anglia 16 ponttal vezető a világbajnoki selejtezők európai I-csoportját a 12 pontos Albánia, a 11 pontos Lengyelország és a 10 pontos Magyarország előtt. A szeptemberi hazai Anglia és elsősorban az idegenbeli Albánia elleni vereség miatt több botlás már nem fér bele ha el akarja csípni a válogatott a csoport második helyt. A magyar válogatott ráadásul még kedden Angliába és novemberben Lengyelországba is utazik. Cseppet sem könnyű a helyzet...

De a meccsen sem volt könnyű a helyzete válogatottunknak. Másfél évig a koronavírus-járvány, most a FIFA döntése miatt zárva maradtak a nézők előtt a Puskás Aréna kapui. Az angolok elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista bekiabálások, pohárdobálás miatt volt ez így. Más kérdés, hogy éppen az angolokat például hasonlókért nem büntették így...

Elszomorító látvány... (Fotó: Kibédi Péter/SzegedMA)

Az első 20 perc komolyabb esemény nélkül telt a világbajnoki selejtezőn, talán egy fokkal veszélyesebben támadtak az albánok, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az összeállítást tekintve egyértelműen támadni akaró válogatottunk egy-egy ritmusváltással próbált veszélyt okozni az albán térfélen, kevés sikerrel.

A 26. percben Nego Loic jobboldali beadását Szalai Attila fejelte kapura. Etrit Berisha kapus mozdult ki rá, szerencsétlenül ütközött Ardina Ismajlival, aki rosszul fogott talajt. A vállsérülést szenvedő albán játékost le kellett cserélni.

Ezután az ütközés után kellett lecserélni az albánok védőjét (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A játék képe semmit nem változott, a kapuk komolyabb veszélyben nem forogtak. A 43. percben Myrto Uzuni, Ferencváros albán légiósa kapott kiugratást, egy az egybe vihette Gulácsi Péterre, de a labdát a magyar kapusba lőtte. Ha a kapuba lőtt volna, akkor les miatt érvénytelenítették volna a gólt.

Egy pillanatra sem lankadhatott a magyarok védelme. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A második félidő rögtön egy hatalmas magyar helyzettel indult. Nego indította a jobb oldalon Botka Endrét, a lapos beadását Sallói Dániel jobbal, hat méterről, a rövid alsó sarok mellé passzolta. Az első félidőben látott passzolgatás folytatódott, a következő helyzetre az 58. percig várni, akkor volt kettő is az albánoknál. Előbb Uzuni indult meg, de a bal sarokba tartó lövését Gulácsi szögletre mentette. A sarokrúgás után Lorenc Trashi lőtt fölé.

Gulácsi Péter bravúrja Myrto Uzuni lövése után (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A két helyzet lendületet adott az albánok játékának, ami érezhető zavart okozott a magyar védelemben, a meccs folyamán először volt dolga valamelyik kapusnak többször is egymás után. Sajnos Gulácsinak kellett mindig közbeavatkoznia.

Sokáig nem tartott az albán fölény, a 74. percben Szoboszlai szabadrúgása után Orbán fejelt középre, Szalai Attila érkezett becsúszva, de a kapufát találta el. A meccs addigi legnagyobb helyzete volt.

Szalai Attila nagyon közel járt a gólhoz, de a kapufa segített az albán kapuson (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A 80. percben az amúgy is télies időben jött a hideg zuhany. Armando Broja kétszer is becsapta Szalai Attilát a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve, éles szögből, kilőtte a hosszú alsót. A fiatal támadó Albániában is csereként állt be és ott is betalált a magyar kapuba... (0-1)

A magyar válogatott a hátralévő idően igyekezett nyomás alatt tartani az albán kaput, de támadójátékuk pont ekkor is olyan vérszegény volt, mint az egész mérkőzésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.