Szórakozás

Solymászbemutató, íjászat és mesekert is lesz vasárnap a Vadász családi napon Ópusztaszeren

Solymászbemutató, íjászat és mesekert is lesz vasárnap a Vadász családi napon Ópusztaszeren

2021. október 20., szerda
Solymászbemutató, íjászat és mesekert is lesz vasárnap a Vadász családi napon Ópusztaszeren

Solymász- és agarászbemutatót láthatnak, virtuális lövészeten vehetnek részt, megismerhetik a vadászat és vadgazdálkodás egykori és mai eszközeit azok, akik ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vadász családi napjára vasárnap.

A programok sora a délelőtt műnyulas vadászati bemutatóval kezdődik a nagyréten. A vendégek itt megismerkedhetnek a kutyás vadászati módokkal is. A Puszta Házban mutatják be Pinjung Emil, a Csongrád-Csanád megyei tájegységi fővadászának Pusztaszer - Egy elfeledett vadászterület című kötetét, amely a környék egykori földesurai, a Pallavicini család által rendezett vadászatok történetét tárja az olvasók elé.

Déltől solymászbemutatót tartanak a nagyréten, majd az ebédidő közeledtével megrendezik a vadétel-főzőverseny eredményhirdetését is a skanzenben, a malommal szemközt. Kora délután a lovaspályán honfoglalás kori vadász és hadieszközöket láthatnak az egybegyűltek, a vállalkozó szelleműek pedig maguk is nyeregbe pattanhatnak. A programok sora a történelmi elöltöltős vadászfegyverek bemutatásával zárul.

A Rotunda Árpád-termében egész nap látogatható a Csongrád-Csanád Megyei Vadászati Múzeum és Emlékhely, amely a térség összes vadfaját, köztük a védett és fokozottan védett fajokat is felvonultatja, és megismerteti a vendégekkel a vadászat és vadgazdálkodás eszközeit.

A skanzenben a Mesekert Interaktív játszóház várja a gyereket, a Hódmezővásárhelyi tanyai olvasókör udvarán pedig kemencés finomságok sülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.