Politika

Orbán Viktor: Gyurcsány úgy kísért, mint az Országház fantomja

Orbán Viktor: Gyurcsány úgy kísért, mint az Országház fantomja

2021. október 23., szombat
Orbán Viktor: Gyurcsány úgy kísért, mint az Országház fantomja

A Himnusszal és az Ismerős arcok Nélküled című slágerével vette kezdetét a központi ünnepség. Orbán ünnepi beszédében rögtön kitért arra, miért is került ilyen szokatlan helyre az idei ünnepség. Ezzel együtt pedig a baloldalt a kommunisták új nemzedékének nevezte, akik ,,a Karácsonyt sem érték meg" és a ,,saját választásukat sem tudták megnyerni, amelyen csak ők indultak."

,,15 évvel ezelőtt ezen a helyszínen nézett farkasszemet a múlt és a jelen, a fiatal kommunisták október 23-ból november 4-et csináltak". - ez volt az egyik első mondata Orbán Viktornak az október 23-i ünnepi beszédén. ,, Ezen a helyen, ahol most állunk, erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez, az 1956 50. évfordulóján a világ szeme láttára. Lassan mondom: soha nem fogjuk elfelejteni nekik!" - mondta a kormányfő.

Szerinte azokra a csodálatos pillanatokra kell emlékezni, amikor a magyar nemzet visszatalált önmagához, amikor ,,a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez." Ezzel egyformán utalt az 1956-os forradalomra és a 2006-os zavargásokra.

,,'56-ban Gerő Ernőék hanyatt homlok menekültek Moszkvába. Nekünk nem volt ilyen szerencsénk." mondta Orbán, utalva Gyurcsányra, akiről azt mondta: itt lóg a nyakunkon, ő lett az Országház Fantomja.

Kifejtette - bár Gyurcsány Ferenc nevét nem ejtette ki-, hogy Gyurcsányék újra színpadra készülnek és fegyvereik helyett most Facebook-juk van. Hosszan sorolta a kormány eddig elért, és ezután bekövetkező sikereit, élen a rezsicsökkentés sikerességével, a 13. havi nyugdíj visszaállításával, a 25 év alattiak SZJA-mentességével és a családosok adóvisszatérítésével. Ugyanakkor hosszan sorolta a baloldal kudarcait és hazugságait is.

Orbán arra is kitért, hogy a baloldal ,,újra színpadra készül" és hogy Magyarországot Brüsszel lábai elé akarják kényszeríteni. Fontos mondata volt beszédének azonban, hogy ahogy eddig is, úgy most is a magyarok fognak dönteni a saját sorsukról.

Kitért arra is: lesz népszavazás, és "az iskolák falainál megállítják az LMBTQ-propagandát".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.