Hírzóna

Orbán Viktor: felkészültünk a negyedik hullámra

Orbán Viktor: felkészültünk a negyedik hullámra

2021. október 15., péntek
Orbán Viktor: felkészültünk a negyedik hullámra

Péntek reggel már megszokhattuk, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban kezdi a napot és interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban. Orbán Viktor beszélt a koronavírusoról, migrációról de a rezsiharcról is.

Rögtön azzal nyitott a kormányfő, hogy riasztó látni amint a járvány körbekeríti Magyarországot. Romániában például annyira rossz a helyzet, hogy a határhoz közeli kórházak átvállalják 50 fő ápolását a szomszédos országból idehaza.

A román átoltottság 29%, Magyarországon 59. Tavaly háromszor annyi volt nálunk az aktív fertőzött, mint most, és kétszer annyian voltak kórházban - az oltás tehát működik.

-fogalmazott Orbán Viktor, és felhívta az oltatlanok figyelmét: ők vannak a legnagyobb veszélyben. A most terjedő delta variáns sokkal gyorsabban és agresszívebben terjed és szélesebb körben jelent kockázatot. A miniszterelnök hétvégén fogja megkapni a harmadik oltást, amiről azt gondolja, hogy

a harmadik oltás felér egy életbiztosítással.

Magyarország felkészült a negyedik hullámra

A kormányfő kihangsúlyozta, hogy a nyáron felkészültünk a járvány újabb hullámára, mindenből van elég az egészségügyben és az ország leállítása nélkül képesek leszünk átvészelni a negyedik hullámot. Szerinte fontos a maszk, használni is szokta, ha úgy látja szükségét, de csak az oltással állíthatjuk meg a koronavírust.

Minden reményünk meg van arra, hogy legyen egy saját fejlesztésű, magyar vakcinánk - jelentette ki Orbán.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egy hiba beismerése nagyvonalúságot igényel, ma ez hiányzik az európai politikából

A miniszterelnök azt mondta, a nyugat nem ismerné el azt, hogy igazunk volt 2015-ben a migrációval kapcsolatban. Kiemelte, hogy ma már mindenki kerítést épít, de soha, egy európai vezető sem ismerte el Magyarországot.

Szerinte a nyugat-európaiak nem bíznak saját magukban, feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük a népesedési válságon úrrá tud lenni, ezért pótolnák a hiányzókat migránsokkal.

Ez a gondolkodásmód a magyar embert mellbe vágja. Mi még, magyarok, harcolunk, a magyar fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik, így ha sikerül elmozdítani azokat az akadályokat, ami miatt kevesebb gyerek születik, mint amennyit vállalnának, akkor helyrebillenhet az egyensúly

Ne a családok, a klímaromboló cégek fizessenek!

A 2010-es kormányváltás után az első harc Brüsszellel a rezsivel kapcsolatban volt - mondta a kormányfő. Az előző kormányok folyamatosan engedtek a nyomásnak, így a szolgáltatók minduntalan emelték a rezsiárakat, azonban a szabályozása rögzítette a gáz- és villanyárakat.

Bécsben ma az áram ára duplája a Budapestinek, Berlinben háromszorosa. A baloldali képviselők a mai napig piaci árat követelnek itthon, ami 400 ezres plusz költséget is jelentene évente a családoknak.

Brüsszel viszont klímavédelemre hivatkozva tovább emeli Európában nem csak a gáz- és a villanyárakat, de az üzemanyagét is. A magyar kormány álláspontja az, hogy a klímaromboló cégeknek kellene fizetniük, nem pedig az embereknek - épp ezért a V4-ek ellenálnak.

A V4 visz javaslatokat az árak növekedésével szemben a jövő heti EU-csúcsra. A mostani szabályozási rendszer a spekulációnak teret nyit, ez rossz szabályozás, meg kell változtatni. A klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem az embereket - zárta gondolatait Orbán Viktor

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.