Nem figyelt az édesanya, három méter mély emésztőgödörbe zuhant a kétéves gyermek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádalt emelt azzal a nővel szemben, akinek a figyelmetlensége miatt a két és fél éves gyermeke fogyatékosságot okozó maradandó sérüléseket szenvedett, miután belezuhant egy három méter mély emésztőgödörbe.

A vádirat szerint a megyei egyik falujában 2020. április 29-én délelőtt történt az eset. A vádlott nő otthonában egyedül tartózkodott az egy- és a két és fél éves gyermekével. Kisebbik gyermekét babakocsiba fektette, az udvarra tolta, míg a nagyobbikat segítségül hívta a tyúkudvar takarításához.

Az udvarban egy használaton kívüli, de tyúktrágyát és növényi hulladékot tartalmazó emésztőgödör is volt, amelynek zárófedelét a vádlott eltávolította azért, hogy az udvari szemetet abba belerakhassa.

A takarításhoz egy kisgereblyét adott a vádlott gyermekének, miközben ő is takarított. Ám amikor az édesanya hátat fordított munka közben, a gyermek háttal belezuhant a három méter mély gödörbe.

A nő egyből észlelte a történteket, a szomszéd és a katasztrófavédelem segítette. A kiérkező mentők a gyermeket újraélesztették és mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az aknába esés súlyos sérülései mellett a gyermek maradandó fogyatékosságot is szenvedett, mivel a gödör mélyén található klórgáz légzési és keringési nehézségeket, ezzel együtt pedig klinika halált is okozott.

A főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Brutál számok a hétvégén: közel másfél ezer új fertőzöttet igazoltak péntektől vasárnapig

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.10.01.