Sport

Nagy siker egy kislánytól-Varga Mira magyar bajnok lett

Nagy siker egy kislánytól-Varga Mira magyar bajnok lett

2021. október 12., kedd
Nagy siker egy kislánytól-Varga Mira magyar bajnok lett

Varga Mira ránézésre semmiben nem különbözik egy átlagos, hétköznapi felső tagozatos iskolástól. Mosolygós és törékeny lányka. A tiszaszigeti kislány azonban csak ránézésre törékeny, merthogy egy erősportban szerzett korosztályos magyar bajnoki címet. Cross-Gym Techben az egy napos versenyen négy tesztje volt, többek között kellett ugróköteleznie, kötelet másznia, sú­­lyokkal dolgoznia.

Cél a világbajnokság

– 2019 nyarán tetszett meg ez a sportág, előtte fit kidben versenyeztem – nyilatkozta Varga Mira. – Lesz világbajnokságunk Svédországban, Norrköpingben november 26. és 28. között, ahova szeretnék eljutni, és ott nyerni. Ehhez az eredmény már összejött, már csak a támogatók segítsége szükséges. A kézenjárást nagyon szeretem, mellette a kötélmászást és az ugrókötelezést egyaránt.

CSALÁDI HAGYOMÁNY

A fiatal funkcionális fitneszversenyző édesapja Varga János, aki a küz­­dősportok területén szerzett tapasztalatokat, míg édesanyja Maróti Nóra masters világbajnoki bronzérmes sportmodell – nem csoda, ha Mira szintén a sportolásban teljesedhet ki.

Az édesanya, aki jó példát mutatott Mirának

A Nemzeti Funkcionális Fitnesz­ver­seny­zé­­si Sportági Szö­vetség – amely 2019 novemberében kezdte meg hivatalosan a működését Magyarországon – Budapesten, a CrossFit MayFly-ban ren­­dezte meg az első nemzeti bajnokságát. A szövetség célja, hogy 2028-ban ott legyen az olimpiai programban, és erre a dinamikus fejlődés miatt van reális esélye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.