Nagy siker egy kislánytól-Varga Mira magyar bajnok lett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Varga Mira ránézésre semmiben nem különbözik egy átlagos, hétköznapi felső tagozatos iskolástól. Mosolygós és törékeny lányka. A tiszaszigeti kislány azonban csak ránézésre törékeny, merthogy egy erősportban szerzett korosztályos magyar bajnoki címet. Cross-Gym Techben az egy napos versenyen négy tesztje volt, többek között kellett ugróköteleznie, kötelet másznia, sú­­lyokkal dolgoznia.

Cél a világbajnokság

– 2019 nyarán tetszett meg ez a sportág, előtte fit kidben versenyeztem – nyilatkozta Varga Mira. – Lesz világbajnokságunk Svédországban, Norrköpingben november 26. és 28. között, ahova szeretnék eljutni, és ott nyerni. Ehhez az eredmény már összejött, már csak a támogatók segítsége szükséges. A kézenjárást nagyon szeretem, mellette a kötélmászást és az ugrókötelezést egyaránt.

CSALÁDI HAGYOMÁNY

A fiatal funkcionális fitneszversenyző édesapja Varga János, aki a küz­­dősportok területén szerzett tapasztalatokat, míg édesanyja Maróti Nóra masters világbajnoki bronzérmes sportmodell – nem csoda, ha Mira szintén a sportolásban teljesedhet ki.

Az édesanya, aki jó példát mutatott Mirának

A Nemzeti Funkcionális Fitnesz­ver­seny­zé­­si Sportági Szö­vetség – amely 2019 novemberében kezdte meg hivatalosan a működését Magyarországon – Budapesten, a CrossFit MayFly-ban ren­­dezte meg az első nemzeti bajnokságát. A szövetség célja, hogy 2028-ban ott legyen az olimpiai programban, és erre a dinamikus fejlődés miatt van reális esélye.

Előző sztori

Kiemelten fontos Szerbiának a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése

Következő sztori

Még mindig teljes a fejetlenség Szeged-Rókus állomáson