Politika

Márki-Zay akkorát gurított, hogy még a támogatói is kiröhögték

Márki-Zay akkorát gurított, hogy még a támogatói is kiröhögték

2021. október 25., hétfő
Márki-Zay akkorát gurított, hogy még a támogatói is kiröhögték

Volt egy magyar festő, aki úgy akart híres lenni, hogy tüntetést szervezett maga ellen. Be is jött neki: kb egy hónapig híres is lett; igaz, ehhez kellett a média is, amely akkoriban írt a "művészről" és sajátos marketing akciójáról. Most némileg hasonló érzések kerítették hatalmukba azokat, akik Márki-Zay Péter hétfői tájékoztatóját megnézték.

Sajtótájékoztatót hirdetett hétfőn délelőttre Márki-Zay Péter „A Fidesz kottája” címmel. A sajtótájékoztatón pedig bemutatott egy dossziét amit állítása szerint "a Fidesz juttatott el a Demokratikus Koalíciónak, hogy lejárassák őt". A DK azonban, a "bizalomépítés jegyében nem használta, hanem átadta a dokumentumokat".

Az egy hete kapott dokumentumokat kitakarás nélkül juttatja el a sajtó képviselőinek - ígérte, bár szerinte a Pegasus ügy egyik lehallgatottja az anyagról azt mondta:

"CIA-ügynökös, békaember típusú” összeesküvés-elméletekről van szó benne.

Márki-Zay Péter bejelentését az állítólagos dossziéról az újságírók is kétkedve fogadták. A hvg.hu újságírója például szeretett volna neveket hallani, de csak a „DK-s felső vezető” jelzőt kapta válaszul. A Telex közben elérte a DK-t, ahol alátámasztották a Márki-Zay által elmondottakat, ugyanakkor nevek és tények itt sem szerepeltek, csupán annyi: „Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta a dossziét egy DK-s képviselőnek.”

A szovjet kémfilmek hőskorát időző eseménysorokat Márki-Zay Péter szimpatizánsai is tamáskodva fogadták. Talán az egyik legbeszédesebb komment ez volt:

Ennél azért többet láttunk benned MZP!

Csintalan Sándor sem esett hanyatt a bejelentéstől:

Összefoglalva: Márki-Zay Péter bejelentett valamit, amire semmiféle bizonyíték nincs, "csak" az ő és a DK valakijének szava.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.