Illegális bevándorlás

Kilenc migránssal a kombijában kapták el Domaszéken a moldáv embercsempészt

Kilenc migránssal a kombijában kapták el Domaszéken a moldáv embercsempészt

2021. október 14., csütörtök
Kilenc migránssal a kombijában kapták el Domaszéken a moldáv embercsempészt

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát azzal a moldáv állampolgárral szemben, aki illegális migránsokat akart Nyugat-Európa területére szállítani.

A rendőrök még január 10-én 2 óra 55 perckor Domaszék belterületén az 55-ös számú főúton, ellenőriztek egy osztrák rendszámú gépkocsit. Az autóban a sofőrön kívül még kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt. Az eljárás vizsgálati szakaszában a gyanúsítottól - a bűncselekményből eredő vagyon visszaszerzés érdekében - lefoglaltak több ezer Eurót és mobiltelefont.A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.