Kilenc migránssal a kombijában kapták el Domaszéken a moldáv embercsempészt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát azzal a moldáv állampolgárral szemben, aki illegális migránsokat akart Nyugat-Európa területére szállítani.

A rendőrök még január 10-én 2 óra 55 perckor Domaszék belterületén az 55-ös számú főúton, ellenőriztek egy osztrák rendszámú gépkocsit. Az autóban a sofőrön kívül még kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt. Az eljárás vizsgálati szakaszában a gyanúsítottól – a bűncselekményből eredő vagyon visszaszerzés érdekében – lefoglaltak több ezer Eurót és mobiltelefont. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

via police.hu

Interjú
Előző sztori

Orbán Balázs: A baloldal 12 év alatt eljutott Gyurcsánytól Gyurcsányig

Következő sztori

Elszabadul a vírus: közel 1200 az új igazolt fertőzött, Szeged és környékén 100