Közélet

Finn kulturális programokat rendeznek az Agórában

Finn kulturális programokat rendeznek az Agórában

2021. október 9., szombat
Finn kulturális programokat rendeznek az Agórában

Fotókiállításon, filmvetítésen és szemináriumi beszélgetésen ismerkedhetnek a finn kultúrával és oktatással azok, akik ellátogatnak a magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) szegedieseménysorozatára, amely kedden kezdődik.

A Szent-Györgyi Albert Agórában kedden este nyílik a Women Rock című fotókiállítás, amely a hagyományosan férfiak által uralt zeneiparban szerepet vállaló nők kitartását és kurázsiját állítja a középpontba. A zeneipar női példaképeit hét, a finn zenefotózás élvonalát képviselő fiatal fotográfus lencséjén keresztül tárják a nézők el.

Szerdán este a Belvárosi moziban vetítik a Tove című, a világszerte ismert muminfigurák alkotója, Tove Jansson életéről szóló nagysikerű filmet, Zaida Bergroth rendezését. A filmben Tove a háború utáni Helsinkiben a művészek szabados életét éli. Partikra jár, rendhagyó párkapcsolatokba bonyolódik, például egy házas férfival. Még keresi művészi identitását, miközben a szomorkásan mulatságos muminokról készült rajzai, amelyekbe mellékes projektként kezdett, önálló életre kelnek.

Csütörtökön a FinnAgora a Szegedi Tudományegyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszékével együttműködve tart szemináriumot a finn és a magyar oktatási rendszerről. Az előadásokat panelbeszélgetés követi. A rendezvényt az érdeklődők élőben közvetítik az egyetem YouTube-csatornáján is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.