Fagyos hajnalok, de napos meleg délutánok zárják az októbert

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazi kellemes őszi időnk lesz napközben 11 és 16 fok közötti maximumokkal. Hajnalban viszont akár -5 fok lehet. Esőre csupán kedd hajnalban kell számítani.

Az igencsak szeszélyes szeptemberhez képest jóval kellemesebbnek jellemezhető az október. Pláne, ha a jövő hétre vonatkozó időjárás-jelentés beigazolódik, mert bár az előttünk állóknál voltak melegebb napok a hónapban, nem lesz okunk a panaszra: az évszaknak megfelelő időnk lesz.

Hétfőn országszerte kevés helyen, főként nyugaton és északkeleten fordulhat elő felhő, összességében derült időre számíthatunk. Hajnalban azonban csak elvétve marad fagypont felett a hőmérséklet: az északi, fagyzugos tájakon akár -5 foknál is hidegebb lehet.

Kedden nyugaton és a középső tájakon is megnövekszik a felhőzet, de keleten változatlan marad a helyzet.

Ezen a napon délután és éjszaka fordulhat elő egy-egy eső, az is csak főként a Dunántúlon. A hét további részében viszont még ennyi csapadékra sem kell számítani.

Szerdán még többnyire felhős lesz a reggel, délután viszont több helyen kiderül az ég. A légmozgás nem lesz jelentős, legfeljebb néhol élénkülhet meg.

Csütörtöktől átveszi a főszerepet a napsütés: 11 és 16 fokos maximumok lesznek délután. Ugyanebben a napszakban hétvégén pedig akár 20 fok is lehet, és a hajnali fagyok is enyhülnek.

(via Időkép)

Előző sztori

Már fényes nappal is tucatjával jönnek a migránsok

Következő sztori

Egy pontot itthon tartott a Vasas ellen a Szeged-Csanád GA