Meteor

Fagyos hajnalok, de napos meleg délutánok zárják az októbert

Fagyos hajnalok, de napos meleg délutánok zárják az októbert

2021. október 24., vasárnap
Fagyos hajnalok, de napos meleg délutánok zárják az októbert

Igazi kellemes őszi időnk lesz napközben 11 és 16 fok közötti maximumokkal. Hajnalban viszont akár -5 fok lehet. Esőre csupán kedd hajnalban kell számítani.

Az igencsak szeszélyes szeptemberhez képest jóval kellemesebbnek jellemezhető az október. Pláne, ha a jövő hétre vonatkozó időjárás-jelentés beigazolódik, mert bár az előttünk állóknál voltak melegebb napok a hónapban, nem lesz okunk a panaszra: az évszaknak megfelelő időnk lesz.

Hétfőn országszerte kevés helyen, főként nyugaton és északkeleten fordulhat elő felhő, összességében derült időre számíthatunk. Hajnalban azonban csak elvétve marad fagypont felett a hőmérséklet: az északi, fagyzugos tájakon akár -5 foknál is hidegebb lehet.

Kedden nyugaton és a középső tájakon is megnövekszik a felhőzet, de keleten változatlan marad a helyzet.

Ezen a napon délután és éjszaka fordulhat elő egy-egy eső, az is csak főként a Dunántúlon. A hét további részében viszont még ennyi csapadékra sem kell számítani.

Szerdán még többnyire felhős lesz a reggel, délután viszont több helyen kiderül az ég. A légmozgás nem lesz jelentős, legfeljebb néhol élénkülhet meg.

Csütörtöktől átveszi a főszerepet a napsütés: 11 és 16 fokos maximumok lesznek délután. Ugyanebben a napszakban hétvégén pedig akár 20 fok is lehet, és a hajnali fagyok is enyhülnek.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.