Erősen nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emelkedett állapotú lett a 42. hétre a legtöbb nagyvárosban a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció, és a tendencia is emelkedő. Így egy-két belül jó eséllyel tovább fog emelkedni a fertőzöttek száma.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint 22 mérési pontból 11-nél észlelhető magas illetve emelkedő koncentráció, Egyedül Szombathelyen, Miskolcon, Szolnokon, Győrött, Debrecenben, Nyíregyházán és Békéscsabán mérsékelt a helyzet.

Szegeden jelenleg is emelkedett a koncentráció mennyisége, és emelkedő tendenciát mutat.

Forrás: nnk.gov.hu

Szlávik János infektológus az M1 ma reggeli műsorában arról beszélt, hogy szinte biztosan szükség lesz valamilyen óvintézkedésre Magyarországon.

Az új fertőzöttek száma egyelőre lépcsőzetesen nő

Követhető, mérsékelt tempóban növekedett eddig a fertőzöttek száma, az NNK adatai alapján ez a következő egy-két hétben egész biztos megugorhat némileg. A friss napi adatok szerint 1701 új fertőzött van, 44 újabb elhunyt. 1685-en van kórházban, 197-en lélegeztetőgépen. Az első adaggal beoltottak száma még mindig nem éri el az 5 millió 950 ezret. A harmadik oltást viszont újabb 16 ezren vették fel.

(via NNK, koronavirus.gov.hu)

Előző sztori

Átadták a Naturtex új szegedi gyártó- és irodaépületét

Következő sztori

Cenzúra Szegeden: “nem tűzték műsorra” az Elkxrtukot a Belvárosi Moziban