Egészség

Elszabadul a vírus: közel 1200 az új igazolt fertőzött, Szeged és környékén 100

Elszabadul a vírus: közel 1200 az új igazolt fertőzött, Szeged és környékén 100

2021. október 14., csütörtök
Elszabadul a vírus: közel 1200 az új igazolt fertőzött, Szeged és környékén 100

Hatalmasat ugrott tegnap az új koronavírusos megbetegedések száma: több, mint háromszázzal regisztráltak több esetet mára, mint az előző napra. Nemrég írtuk meg, hogy Szegeden emelkedésnek indult a vírus szennyvízben lévő koncentrációja.

https://szegedma.hu/2021/10/emelkedik-a-szegedi-szennyviz-koronavirus-koncentracioja

Az egyetlen megoldás a koronavírus visszaszorítására az oltakozás. Magyarországon a lakosság nagy hányada rendelkezik már vakcinával - épp ezért nem robbant még be a járvány ellentétben más európai országgal -, de továbbra is vannak, akik még nem vették rá magukat a védőoltásra. Ők vannak a legnagyobb veszélyben a delta variánssal szemben, amely a korábbi változatoknál gyorsabban és agresszívebben terjed.

A beoltott személyeknek kevesebb, mint 1% esélyük van, hogy elkapják a koronavírust. Ha ez megtörténik, a betegség nagyon enyhe lefolyású marad és szinte kizárt, hogy kórházi ápolásra szoruljon a fertőzött.

Tegnao 1141 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 11 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 790 127-en lábaltak ki a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 11 398 főre emelkedett. Jelenleg 742 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 113-an vannak lélegeztetőgépen.

Grafikon: MTI

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.