Elnémulhat a Rádió 1 Szegeden? Érvénytelen pályázat áll a háttérben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzet Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntéseket is hozott, ennek során eredménytelennek nyilvánította a Rádió 1 pályázatát Szegeden, mivel alaki hibát vétettek. A rádiónak még évekig érvényes a frekvenciája, tehát igazi baj nincs egyébként. 

A Médiatanács oldalán azt írták: “a Szeged 87,9 MHz körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat alaki vizsgálata során a grémium megtagadta az egyedül pályázó Radio Plus Kft. nyilvántartásba vételét (ez a Rádió1 üzemeltetője), ugyanis alakilag érvénytelen volt a pályázata”.

Emiatt, ha nem születik megoldás, elhallgathat a Rádió 1 szegedi adása. Igaz, ez csak a legvégső eset lehet, és addig is még éveknek kellene eltelnie. Erről azonban nincs szó, az alaki hiba nem olyan súlyú – tudtuk meg nem hivatalos, de megbízható forrásból:

a műsorszórást tehát semmi nem veszélyezteti Szegeden.

A testület ráadásul a médiaszolgáltatási lehetőség újrapályáztatásáról is döntött, és elfogadta a kapcsolódó pályázati felhívás tervezetét – közölte a hatóság.

Emailben megkerestük a Rádió1 szegedi szerkesztőségét, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Egyre rosszabb a levegő Szegeden

Következő sztori

Fogalma sincs a polgármesternek, mennyien oltották be magukat eddig a szegedi önkormányzatnál