Elkötötte a testvére autóját, drogosan vezetett

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádalt emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki vezetői engedély nélkül vezette testvére autóját, ráadásul kábítószer hatása alatt.

A 17 éves fiú tavaly október elején a testvére engedélye nélkül kötötte el annak autóját. Társával együtt Orosházáról Szegedre mentek vele. Másnap reggel felváltva ültek a volánnál, majd az egyik külvárosi benzinkúton tankoltak, ahonnan kihajtva a fiatalkorú vádlott egy kisebb balesetet okozott, amely során senki nem sérült meg.

Ezután mindketten kiszálltak az autóból és elfutottak.

A két fiatalkorú nem rendelkezett jogosítvánnyal és a vezetéskor kábítószer hatása alatt álltak. Utóbbiból a kivizsgálás során az autóban és az egyik fiú ruhájában is találtak. A gépkocsi tulajdonosa magánindítvánnyal élt a testvérével szembeni eljárás lefolytatása iránt.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint a fiatalkorú férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt is emelt vádat.

Előző sztori

Lopni akart a templomból, lebukott a pancser tolvaj

Következő sztori

Emelkedik a szegedi szennyvíz koronavírus koncentrációja