Balhé

Elkötötte a testvére autóját, drogosan vezetett

Elkötötte a testvére autóját, drogosan vezetett

2021. október 12., kedd
Elkötötte a testvére autóját, drogosan vezetett

Vádalt emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki vezetői engedély nélkül vezette testvére autóját, ráadásul kábítószer hatása alatt.

A 17 éves fiú tavaly október elején a testvére engedélye nélkül kötötte el annak autóját. Társával együtt Orosházáról Szegedre mentek vele. Másnap reggel felváltva ültek a volánnál, majd az egyik külvárosi benzinkúton tankoltak, ahonnan kihajtva a fiatalkorú vádlott egy kisebb balesetet okozott, amely során senki nem sérült meg.

Ezután mindketten kiszálltak az autóból és elfutottak.

A két fiatalkorú nem rendelkezett jogosítvánnyal és a vezetéskor kábítószer hatása alatt álltak. Utóbbiból a kivizsgálás során az autóban és az egyik fiú ruhájában is találtak. A gépkocsi tulajdonosa magánindítvánnyal élt a testvérével szembeni eljárás lefolytatása iránt.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint a fiatalkorú férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt is emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.