Szórakozás

Cukiság és halloweeni programok a Vadasparkban

Cukiság és halloweeni programok a Vadasparkban

2021. október 21., csütörtök
Cukiság és halloweeni programok a Vadasparkban

Sokaknak volt a kedvence ez a cuki kis egérre hasonlító állat, az elefántcickány, amely sok idő után újra látható a Vadasparkban. Jelenleg még csak egy nőstény példányt szereztek be egy németországi állatkertből, de a cél, hogy nálunk is szaporodni tudjanak ezek a különleges rágcsálók.

A rövidfülű elefántcickány Afrika déli részének száraz szavannáin, félsivatagos területein él. Elsősorban rovarokkal táplálkoznak, de elfogyasztanak növényi eredetű táplálékot is. A Szegedi Vadaspark régi-új lakója a zsiráfház emeletén lévő terráriumban figyelhető meg.

Az elefántcickány nemcsak megjelenésében különleges, hiszen olyan, mint egy apró szőrös golyó hosszú ormánnyal és vékony lábakkal. Bár ezt az első elnevezői nem tudhatták, utóbb bebizonyosodott, hogy nemcsak hosszú orra miatt illik rá az elefánt név. Ugyanis abba az ősi, Afrikában kifejlődött öregrendbe, vagyis rendszertani csoportba tartozik, amelybe az elefánt is. Még ha távoli rokonok is, közelebb áll a hatalmas ormányosokhoz, mint a cickányokhoz. - írja a Vadaspark közleménye.

Fotó: Szegedi Vadaspark / zooszeged.hu

Síron túli orgonashow

Az év utolsó nagy rendezvénye lesz október 31-én, Halloweenkor a Vadasparkban, ahol rendkívól színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályával közös játék során a gyerekek a Fogtündér kiszabadításában segíthetnek, míg a nagyobbak és a felnőttek egy vadasparki bűnhálózat és egy fejét vesztett gondozó megölésének felderítésében vehetnek részt.

A nyomozás mellett borzongásból sem lesz hiány, így aki elég bátornak és vállalkozó kedvűnek érzi magát, mindenképp látogasson el a rendezvényre. Ide kattintva olvashat bővebben az eseményről.

Kép: Szegedi Vadaspark / zooszeged.hu

via Szegedi Vadaspark / zooszeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.