Egészség

Brutál számok a hétvégén: közel másfél ezer új fertőzöttet igazoltak péntektől vasárnapig

Brutál számok a hétvégén: közel másfél ezer új fertőzöttet igazoltak péntektől vasárnapig

2021. október 4., hétfő
Brutál számok a hétvégén: közel másfél ezer új fertőzöttet igazoltak péntektől vasárnapig

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak. Eddig 5 895282-en vették fel az oltást, közülük 5 657967 fő már a másodikat is megkapta, 804 ezren pedig a harmadik oltás lehetőségével is éltek. Azonban sokkal több beoltottra lenne szükség, hogy enyhe lefolyású legyen a negyedik hullám: októberben várhatóan gyorsul a járvány és az influenza vírus is megjelenhet.

https://szegedma.hu/2021/10/begyorsul-a-koronavirus-jarvany-oktoberben-de-ez-meg-nem-minden

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. 

Az elmúlt három napban 1 492 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 30 230-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 786 737-en gyógyultak meg a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 909 főre emelkedett. Jelenleg 560 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu / kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.