Közélet

Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba

Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba

2021. október 31., vasárnap
Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba

Tizenhat ember fulladt a Balatonba és az átlagosnál több embert kellett kimenteni a vízből az idei, áprilistól október végéig tartó tavi viharjelzési szezonban.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vasárnap az MTI-hez eljuttatott közös közleményében emlékeztetett: vasárnap véget ér a tavi viharjelzési szezon.

Azt írták: mentésre elsősorban a szörfösöknél, vitorlázóknál, elektromos hajtású vízijárművel közlekedőknél volt szükség, vélhetően a hirtelen időjárásváltozások miatt. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a viharjelzési szezonban 194 esetben 410 fürdőzőt, illetve a vízen közlekedő embert mentettek ki a Balatonból - közölték, megjegyezve, ez az átlagosnál több embert jelent.

Halálos kimenetelű vízi közlekedési baleset áprilistól október végéig nem történt a Balatonon.

Az országos viharjelzőrendszer technikai, üzemeltetési feladatait az OKF megbízása alapján a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület látta el, a viharjelzéseket és a balatoni időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma adta ki. Az időjárási tájékoztatások, előrejelzések és viharjelzések a közszolgálati rádió közvetítésével, valamint a www.met.hu, a www.katasztrofavedelem.hu és a www.rsoe.hu oldalakon keresztül jutottak el az emberekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.