151 kilós óriás-kannabiszt nevelgetett: elszívni már nem fogja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kannabisz-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy Csongrád-Csanád megyei ingatlanon. A tulajdonos elfogásakor derült ki, hogy egy közeli tanya fóliasátra alatt a férfi féltestvére is Moby Dicket nevelget. A speciálisan óriásnövénynek fejlesztett kannabisz kiterjedését és méretét jellemzi, hogy a testvérpártól lefoglalt húsz tő súlya elérte a 151 kilogrammot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi nyomozói kábítószer birtoklása miatt fogtak el egy 52 éves férfit.

A kertjében felállított fóliasátrakban 16 tő kábítószergyanús növényt találtak. A Cannabis Sativa Moby Dicknek keresztelt fajtájából összesen 119,284 kilogrammot foglaltak le a rendőrök.

Cs. Ferenc nem tagadta, hogy tiltott növényt termeszt, bár állítása szerint a kivont hatóanyagból előállított olajjal pusztán a saját szükségletét elégítette ki. Ennek kissé ellentmondott a tény, hogy évekre visszamenőleg nem rendelkezett rendszeres legális jövedelemmel, ugyanakkor több százezer forint készpénz, nagy értékű motorkerékpár és elektromos kerékpár volt a birtokában.

Az intézkedés során olyan dokumentumokra bukkantak a nyomozók, ami azt erősítette bennük, hogy az ügynek még nincs vége. A néhány percnyire lévő tanya a gyanúsított féltestvérének volt a tartózkodási helye. A kertben itt is fóliával letakart sátorváz állt.

A házkutatás során megállapították, hogy az ott nevelt négy tő kannabisz ugyancsak a Moby Dickek kifejlett példányai. Összesen 32,424 kilogramm növényt foglaltak le a rendőrök,

de itt is találtak a porciózáshoz használatos mérleget is, ami a 47 éves férfival szemben a terjesztés gyanúját vetítette elő. Bár ő sem tagadta a fogyasztást, de testvéréhez hasonlóan azt állította, hogy csak saját részére termesztett.

Az 52 éves Cs. Ferencet bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, féltestvére a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

(Police.hu)

Előző sztori

Jókedvűen sütögetett Orbán Viktor és Lázár János

Következő sztori

Több mint egymillióan aláírták a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót