Versenyen kívüli filmekkel indul ma az 5. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hivatalos program csak holnap veszi kezdetét, azonban már ma is bemutatnak két filmet az “Off Programból”. Ezen a listán azok a filmek szerepelnek, amelyek a megmérettetésre nem választottak ki, azonban érdemesnek tartották őket a bemutatásra. A filmfesztiválról korábbi cikkünkből is tájékozódhat.

Űrpiknik

Az első mai vetítés egy ígéretes, magyar nagyjátékfilm lesz, amelyet Badits Ákos rendezett, operatőre pedig Balázs István Balázs volt. Az előzetes alapján egy humorral teli, de más érzelmektől sem mentes alkotásra kell számítani, műfaját tekintve pedig párját ritkítja hazánkban. A nyolcvan perces vetítés 18:30-kor kezdődik a Belvárosi Mozi Csőke József termében, a jegyekről ide kattintva tudhat meg többet.

A különc egyetemista lány, Panna gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú. Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

Pesti Balhé

Később, 20:30-kor lehet beülni szintén a Csőke József terembe a Lóth Balázs által rendezett Pesti Balhé című filmre, amit ugyancsak Balázs István Balázs forgatott. A hollywoodi tolvajfilmek mintájára épülő vígjáték olyan színészeket vonultat fel a magyar fősodorból, mint Szabó Simon, Elek Ferenc és Petrik Andrea. A 104 perces vetítésre ide kattintva tudnak jegyeket szerezni, amennyiben felkeltette az érdeklődésüket.

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

via zsigmondvilmosfilmfest.com

Előző sztori

Ma kezdi az őszi ülésszakát a Parlament, kedden dönthetnek a vészhelyzet meghosszabbításáról

Következő sztori

Állatkínzás: agyonvertek egy gazdátlan kismacskát a polgármesteri hivatal előtt