Balhé

Verekedésbe torkollott a sorban állás a szegedi postán

Verekedésbe torkollott a sorban állás a szegedi postán

2021. szeptember 27., hétfő
Verekedésbe torkollott a sorban állás a szegedi postán

Tolakodás, arcon köpés, fejberúgás – komoly balhé alakult ki az egyik belvárosi szegedi postán.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal összeverekedtek egy szegedi postahivatalban – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint 2020. április 4-én délelőtt a férfi az élettársával egy belvárosi postahivatal bejáratánál várakozott arra, hogy az ügyféltérbe léphessen, mivel a járványügyi intézkedések miatt ott egyszerre csak négy ügyfél tartózkodhatott. Ekkor azonban a sort be nem tartva megelőzte őket egy nő, és beállt az egyik ablakhoz. Ő az ügyintézése végeztével már kifelé haladt a postáról, mikor a férfi telefonjával elkezdte őt fotózni, ezért a nő az arcába köpött.

A vádlott erre lábon rúgta a nőt, aki válaszul kétszer arcon ütötte a férfit, majd köztük további kölcsönös lökdösődés és dulakodás alakult ki. A nő egy, az ügyféltérben talált kukafedelet is a férfihoz vágott.

A verekedést a vádlott élettársa megpróbálta megakadályozni, ám nem járt sikerrel, sőt, mindkét nő a földre került. A férfi ekkor az arcán megrúgta a földön lévő vádlottat, ezzel súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott neki.

Az eseményeknek végül csak a biztonsági személyzet közbelépése vetett véget.

Vádiratában a járási ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével, míg a nőt garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. A férfi élettársával szemben garázdaság bűntette miatt indult eljárást az ügyészség megszüntette.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.