Verekedésbe torkollott a sorban állás a szegedi postán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tolakodás, arcon köpés, fejberúgás – komoly balhé alakult ki az egyik belvárosi szegedi postán.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal összeverekedtek egy szegedi postahivatalban – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint 2020. április 4-én délelőtt a férfi az élettársával egy belvárosi postahivatal bejáratánál várakozott arra, hogy az ügyféltérbe léphessen, mivel a járványügyi intézkedések miatt ott egyszerre csak négy ügyfél tartózkodhatott. Ekkor azonban a sort be nem tartva megelőzte őket egy nő, és beállt az egyik ablakhoz. Ő az ügyintézése végeztével már kifelé haladt a postáról, mikor a férfi telefonjával elkezdte őt fotózni, ezért a nő az arcába köpött.

A vádlott erre lábon rúgta a nőt, aki válaszul kétszer arcon ütötte a férfit, majd köztük további kölcsönös lökdösődés és dulakodás alakult ki. A nő egy, az ügyféltérben talált kukafedelet is a férfihoz vágott.

A verekedést a vádlott élettársa megpróbálta megakadályozni, ám nem járt sikerrel, sőt, mindkét nő a földre került. A férfi ekkor az arcán megrúgta a földön lévő vádlottat, ezzel súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott neki.

Az eseményeknek végül csak a biztonsági személyzet közbelépése vetett véget.

Vádiratában a járási ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével, míg a nőt garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. A férfi élettársával szemben garázdaság bűntette miatt indult eljárást az ügyészség megszüntette.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció

Előző sztori

Ilyen lesz az új belvárosi közlekedés, a régit jobb lesz elfelejteni

Következő sztori

Ha régi az autója, figyeljen: a héten környezetvédelmi méréseket végeznek Szegeden!