Közélet

VALAMI történik Szegeden: nagyon belenyúlt ebbe a szegedi jobboldal

VALAMI történik Szegeden: nagyon belenyúlt ebbe a szegedi jobboldal

2021. szeptember 13., hétfő
VALAMI történik Szegeden: nagyon belenyúlt ebbe a szegedi jobboldal

Alig egy hete írtunk arról, hogy szó szerint sorban állnak az emberek Szegeden, hogy aláírjanak Gyurcsány-Karácsony ellen. Akkor még csak pár napja indította el a Fidesz a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” elnevezésű akcióját, de már 300 ezer ember írta alá az ellenük tiltakozó íveket országosan, mert nem akarják őket újra a kormány közelében látni. Szegeden is szemmel láthatóan nagy volt a roham.

https://szegedma.hu/2021/09/meglepetes-sorban-allnak-szegeden-az-emberek-hogy-alairjanak-gyurcsany-ferenc-ellen

Kíváncsiak voltunk, hogy a múlt heti sorban állás csak véletlen volt-e; de azt sem tartottuk kizártnak, hogy esetleg "rászerveztek" a képviselők az első napokra, hiszen abban sem lenne semmi szokatlan. Ezért úgy döntöttünk, teszünk még egy próbát, és megyünk egy újabb kört, találomra kiválasztott időpontban és helyre. Így elindultunk Tarjánba, ott viszont olyat láttunk, amilyenre kollégánk sem volt felkészülve. Ezt:

Meg ezt:

És ilyet is:

A Gyurcsány és Karácsony "ellen" aláírókat faggatva kiderült, hogy szájról-szájra terjedt a hír arról, hogy gyűjti a jobboldal az aláírásokat, és mivel ezeknek az embereknek a hátuk közepére nem hiányzik újból Gyurcsány Ferenc, vagy a felesége - magyarázták, elindultak tiltakozni, vagyis aláírni.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ezúttal valamibe tényleg belenyúlt, valamit nagyon eltalalt a Fidesz, ugyanis Szegeden mi még sosem láttunk ilyen szintű egyetértést, mint amit ezekben a napokban a "Stop Gyurcsány, Stop Karácsony" eseményeken - pedig jó néhány hasonló akcióról tudósítottunk mér az elmúlt években.

A tarjáni körzet képviselője, Kothencz János (LÉT) egy népszerű figura ott, ez a korábbi választások számaiból is látszik, de ilyen méretű megmozdulást még ott sem lehetett látni, mint ezekben a napokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.