Többszáz programmal és saját applikációval vesz részt az SZTE a Kutatók Éjszakáján

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 24-én és 25-én tekinthetünk be a tudományok titkaiba. A Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem 334 programmal vesz részt az Európa-szerte megrendezett eseményen.

2005 óta vesz részt az SZTE a rendezvénysorozatban, melyen szórakoztató, inspiráló élőadásokon és kísérleteken vehetünk részt. A cél, hogy a kutatók és fejlesztők munkája vonzóvá váljon a fiataloknak. A centenáriumi évben is minden kar részt vesz az éjszakán. Őket egészíti ki a Füvészkert és a Klebelsberg Könyvtár is.

Utóbbiban Szent-Györgyi Albert kalandos stockholmi napjainak és Karikó Katalin virtuális kiállítását tekinthetjük meg.

A témák ezen túlmenően is sokszínűek lesznek: szó lesz többek között az ókori történetírásról, a drónok világáról és a COVID-19 világjárvány turizmusra gyakorolt hatásairól. Akik részt kívánnak venni, azok számára az SZTE Kutatók Éjszakája nevű mobilapplikáció is a rendelkezésére áll.

A programok regisztrációhoz, illetve védettségi igazolványhoz kötöttek, tájékozódni itt lehet. A programok teljes listája pedig itt található.

Előző sztori

Idén is csatlakozik az SZKT az Autómentes Naphoz

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Kulturális Örökség Napja a REÖK-ben