Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Közel 1,4 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba elmondta: a legutóbbi tájékoztatást a feladási határidőt követően adták. Nagyon sokan az utolsó napokban adták fel a konzultációs ívet, így azóta további ívek is beérkeztek. Az eredményke pedig a következők:

  • a kitöltők 94 százaléka támogatja a 200 ezer forintos minimálbért,
  • a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítésével a válaszadók 95 százaléka ért egyet,
  • a családtámogatások és a munkát terhelő adók alkotmányos védelmében 98 százalékos az egyetértés,
  • a hitelmoratórium meghosszabbítását pedig a résztvevők 91 százaléka részesítené előnyösnek.

A konzultáció eredményei azt mutatják, hogy a járvány utáni időszakban is folytatni kell az adócsökkentések, a folyamatos, fokozatos béremelések politikáját, miközben tovább kell erősíteni a családtámogatási programot, és a hitelmoretóriummal segítséget kell adni a nehezebb helyzetben lévőknek – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a következő napokban témakörönként mutatják be a konzultáció eredményeit, majd a kormány honlapján közzéteszik a részletes eredményeket, a kabinet ezután hozza meg a konzultáció eredményeiből fakadó döntéseket.

(MTI)

Előző sztori

Az idén több, mint 66 ezer látogatója volt a Szegedi Szabadtéri Játékoknak

Következő sztori

Az idén sem sorolnak át önköltséges félévre senkit