Politika

Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

2021. szeptember 7., kedd
Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Közel 1,4 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba elmondta: a legutóbbi tájékoztatást a feladási határidőt követően adták. Nagyon sokan az utolsó napokban adták fel a konzultációs ívet, így azóta további ívek is beérkeztek. Az eredményke pedig a következők:

  • a kitöltők 94 százaléka támogatja a 200 ezer forintos minimálbért,
  • a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítésével a válaszadók 95 százaléka ért egyet,
  • a családtámogatások és a munkát terhelő adók alkotmányos védelmében 98 százalékos az egyetértés,
  • a hitelmoratórium meghosszabbítását pedig a résztvevők 91 százaléka részesítené előnyösnek.

A konzultáció eredményei azt mutatják, hogy a járvány utáni időszakban is folytatni kell az adócsökkentések, a folyamatos, fokozatos béremelések politikáját, miközben tovább kell erősíteni a családtámogatási programot, és a hitelmoretóriummal segítséget kell adni a nehezebb helyzetben lévőknek - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a következő napokban témakörönként mutatják be a konzultáció eredményeit, majd a kormány honlapján közzéteszik a részletes eredményeket, a kabinet ezután hozza meg a konzultáció eredményeiből fakadó döntéseket.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.