Balhé

Órákon át verte élettársát részegen a hódmezővásárhelyi férfi

Órákon át verte élettársát részegen a hódmezővásárhelyi férfi

2021. szeptember 2., csütörtök
Órákon át verte élettársát részegen a hódmezővásárhelyi férfi

Hétfő virradóra oly mértékben bántalmazta élettársát egy hódmezővásárhelyi férfi, hogy életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani a nőt. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség most a férfi letartóztatását indítványozta - az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi augusztus 29-én, este 11-kor kezdte bántalmazni élettársát közös lakóhelyükön, Hódmezővásárhelyen. Az ittas állapotban lévő férfi hétfő hajnal négyig többször bántalmazta a nőt,

akit könyökkel és ököllel ütött meg, belerúgott és le is fejelte.

Ennek következtében a sértett egész testén keletkeztek sérülések, közülük a legsúlyosabb életveszélyesnek minősült. A nő a bántalmazásokat követően édesanyjához menekült, majd légzési nehézségei miatt

a helyi klinikára ment, de onnan életveszélyes állapotban Szegedre kellett szállítani, hogy ellássák.

Súlyosbító körülmény a részeg férfi ellen, hogy többszörösen büntetett előéletű, ráadásul a mostani tettét felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el - ezért is rendelték el a letartóztatását.

A Büntető Törvénykönyv az életveszélyt okozó testi sértés büntetését kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésben határozza meg. Jelen esetben, mivel a vádlott visszaeső bűnöző, és már eleve felfüggesztett börtönbüntetésben volt, számolhat a maximális kiszabható ítélettel.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.