Sport

Nem találta vétkesnek a kézilabda-szövetség Nagy Lászlót

Nem találta vétkesnek a kézilabda-szövetség Nagy Lászlót

2021. szeptember 1., szerda
Nem találta vétkesnek a kézilabda-szövetség Nagy Lászlót

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos oldalán a fegyelmi határozatok között lehet rátalálni egy rövid, indoklás nélküli határozatra, amely kimondja, hogy Nagy László, a Telekem Veszprém sportigazgatója nem követett el etikai vétséget.

A korábbi 209-szeres magyar válogatott kézilabdázó Nagy László ellen etikai vétség miatt kezdeményezett fegyelmi eljárást a MOL-Pick-Szeged vezetése. A szegedi csapat beadványában azt állította, hogy Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatójaként megsértette a MKSZ Etikai Kódexében foglaltakat azzal, hogy a szerződéssel rendelkező játékosukat, Bodó Richárdot megkérdőjelezhető módon és időpontban, a bajnoki döntő előtti napon csábította Veszprémbe. A szegediek állították, ez súlyosan etikátlan, és mindezt be is tudják bizonyítani.

Az MKSZ határozata ellen fellebezhetnek a szegediek.

A HATÁROZAT PONTOS SZÖVEGE

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottságnak Fegyelmi Tanácsa (melynek elnöke: dr. Lóránth József, tagjai: Kabók József, Kékes Csaba) Nagy László sportszakemberrel (tagkód:1381) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t A Fegyelmi Tanács a Fegyelmi Szabályzat 67.§.(1) b. pontja alapján megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszakember magatartásával a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendelet, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzatának 12. § (1) - (3) bekezdésében, és az Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának IV. fejezet (5) bekezdés b) pontjában és (6) bekezdés d) foglaltakat nem valósította meg, fegyelmi vétséget/kötelezettségszegést nem követett el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.