Nem találta vétkesnek a kézilabda-szövetség Nagy Lászlót

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos oldalán a fegyelmi határozatok között lehet rátalálni egy rövid, indoklás nélküli határozatra, amely kimondja, hogy Nagy László, a Telekem Veszprém sportigazgatója nem követett el etikai vétséget.

A korábbi 209-szeres magyar válogatott kézilabdázó Nagy László ellen etikai vétség miatt kezdeményezett fegyelmi eljárást a MOL-Pick-Szeged vezetése. A szegedi csapat beadványában azt állította, hogy Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatójaként megsértette a MKSZ Etikai Kódexében foglaltakat azzal, hogy a szerződéssel rendelkező játékosukat, Bodó Richárdot megkérdőjelezhető módon és időpontban, a bajnoki döntő előtti napon csábította Veszprémbe. A szegediek állították, ez súlyosan etikátlan, és mindezt be is tudják bizonyítani.

Az MKSZ határozata ellen fellebezhetnek a szegediek.

A HATÁROZAT PONTOS SZÖVEGE

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottságnak Fegyelmi Tanácsa (melynek elnöke: dr. Lóránth József, tagjai: Kabók József, Kékes Csaba) Nagy László sportszakemberrel (tagkód:1381) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t A Fegyelmi Tanács a Fegyelmi Szabályzat 67.§.(1) b. pontja alapján megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszakember magatartásával a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendelet, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzatának 12. § (1) – (3) bekezdésében, és az Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának IV. fejezet (5) bekezdés b) pontjában és (6) bekezdés d) foglaltakat nem valósította meg, fegyelmi vétséget/kötelezettségszegést nem követett el.

Előző sztori

Szokatlanul átlagos őszi időnk lesz

Következő sztori

Pénteken kezdődik a tizenegy napos Szegedi Vízi Színház