Montpellierben kezd, és Kölnben végezne a BL-ben a Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szeged Montpellierben kezdi a BL-t ma este, majd egy hét múlva hazai pályán a Zágrábot fogadja. Mindkét meccs 18 óra 45 perckor kezdődik.

A kötelező kör

Az már a sorsolás előtt is egyértelműen kötelező feladat volt a Pick Szegednek, hogy jussanak tovább a csoportkörből-legyen ott bárki is az ellenfél. A sorsolás után azonban már akár merészebb terveket is szőhettek, mivel első ránézésre a könnyebb csoportba kerültek. – Bárhogy is alakult a csoportbeosztás, ezen a szinten nincs könnyű, vagy nehéz ellenfél-hangsúlyozta Mikler Roland a sorsolás után.

Decemberben költöznek

A Bajnokok Ligájában várhatóan az Aalborg, a Vardar, a Zagreb és az Elverum csapatait még az Újszegedi Sportcsarnokban fogadja a Pick Szeged. A tervek szerint a Kiel ellen, december 9-én debütálnak az új Arénában a BL-ben.

BL győztesek a csoportban

A csoportban több csapat is elhódított már a Bajnokok Ligáját a Kiel a 2020-as BL Final4 decemberre halasztott döntőjét nyerte meg legutóbb, története során negyedszer. A Vardar 2017-ben és 2019-ben is megnyerte a sorozatot, a két siker között pedig éppen a Montpellier aratott meglepő sikert Kölnben-a franciák 2003-ban is nyertek. A zágrábiaknak is van már sikere a legjobbak mezőnyében, igaz ők a kilencvenes évek elején értek a csúcsra. De nem lebecsülendő az évről-évre erősödő Breszt, vagy éppen a komoly igazolásokat bejelentő Aalborg és a mezőnybe egyre jobban beleerősődő Elverum sem sem.

A cél nem változott

-A legfontosabb, hogy a járvány ne szóljon közbe és teljes kerettel tudjuk lejátszani ezt az idényt. Az előző két évünk ráment erre. Az egyértelmű, hogy a csoportból tovább kell jutnunk, megcélozzuk az első két helyet, és megteszünk érte mindent. A célunk azonban idén sem változott: a nyár elején szeretnénk befejezni a Bajnokok Ligáját Kölnben- mondta lapunknak Bánhidi Bence, Pick Szeged csapatkapitánya.

Az Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A csoport: MOL-Pick Szeged, THW Kiel (német), Vardar (északmacedón), Aalborg (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég), HC PPD Zagreb (horvát)
B csoport: PSG Handball (francia), Barca (spanyol), FC Porto (portugál), Kielce (lengyel, SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja (ukrán), Dinamo Bukarest (román).

Előző sztori

Hajmeresztő és életveszélyes mutatvány Szegeden

Következő sztori

Budaörsön javíthat a Szeged-Csanád GA – stream