Sport

Montpellierben kezd, és Kölnben végezne a BL-ben a Pick Szeged

Montpellierben kezd, és Kölnben végezne a BL-ben a Pick Szeged

2021. szeptember 15., szerda
Montpellierben kezd, és Kölnben végezne a BL-ben a Pick Szeged

A kötelező kör

Az már a sorsolás előtt is egyértelműen kötelező feladat volt a Pick Szegednek, hogy jussanak tovább a csoportkörből-legyen ott bárki is az ellenfél. A sorsolás után azonban már akár merészebb terveket is szőhettek, mivel első ránézésre a könnyebb csoportba kerültek. - Bárhogy is alakult a csoportbeosztás, ezen a szinten nincs könnyű, vagy nehéz ellenfél-hangsúlyozta Mikler Roland a sorsolás után.

Decemberben költöznek

A Bajnokok Ligájában várhatóan az Aalborg, a Vardar, a Zagreb és az Elverum csapatait még az Újszegedi Sportcsarnokban fogadja a Pick Szeged. A tervek szerint a Kiel ellen, december 9-én debütálnak az új Arénában a BL-ben.

BL győztesek a csoportban

A csoportban több csapat is elhódított már a Bajnokok Ligáját a Kiel a 2020-as BL Final4 decemberre halasztott döntőjét nyerte meg legutóbb, története során negyedszer. A Vardar 2017-ben és 2019-ben is megnyerte a sorozatot, a két siker között pedig éppen a Montpellier aratott meglepő sikert Kölnben-a franciák 2003-ban is nyertek. A zágrábiaknak is van már sikere a legjobbak mezőnyében, igaz ők a kilencvenes évek elején értek a csúcsra. De nem lebecsülendő az évről-évre erősödő Breszt, vagy éppen a komoly igazolásokat bejelentő Aalborg és a mezőnybe egyre jobban beleerősődő Elverum sem sem.

A cél nem változott

-A legfontosabb, hogy a járvány ne szóljon közbe és teljes kerettel tudjuk lejátszani ezt az idényt. Az előző két évünk ráment erre. Az egyértelmű, hogy a csoportból tovább kell jutnunk, megcélozzuk az első két helyet, és megteszünk érte mindent. A célunk azonban idén sem változott: a nyár elején szeretnénk befejezni a Bajnokok Ligáját Kölnben- mondta lapunknak Bánhidi Bence, Pick Szeged csapatkapitánya.

Az Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A csoport: MOL-Pick Szeged, THW Kiel (német), Vardar (északmacedón), Aalborg (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég), HC PPD Zagreb (horvát)
B csoport: PSG Handball (francia), Barca (spanyol), FC Porto (portugál), Kielce (lengyel, SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja (ukrán), Dinamo Bukarest (román).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.