Mikor robban a járvány? Szegeden és környékén 23 új fertőzött van, országszerte 323

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország még jól tartja magát a járvány negyedik hullámával szemben, nem úgy, mint más európai országok – köszönhető ez a magas átoltottsági szintünknek. Ennek ellenére a szakértők mind azon a véleményen vannak, hogy nálunk is elkerülhetetlen a negyedik hullám berobbanása, a kérdés csak az, hogy mekkora intenzitású lesz a lefolyása. Egy biztos: augusztus vége óta fokozatosan emelkedik a napi új koronavírus fertőzöttek száma.

Tegnap 323 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt 6 beteg, így a halálos áldozatok száma 30 086 főre emelkedett. Azonban egyre többen gyógyulnak is meg a betegségből, ők 778 640-en vannak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 6 006 fő. Közülük 220 beteget ápolnak kórházban, és 30-an vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 834 961, közülük 5 541 598 fő már a második oltását is megkapta, 487 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Erősödik a migránsáradat? Több, mint 100 illegális bevándorló ellen intézkedtek a környéken

Következő sztori

A szegedi nyomozók bukkantak rá az ötszörösen körözött, bujkáló férfira