Megtőrt a jég: kiszakadt a szegedi gólzsák

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kezdődött jól a mérkőzés szegedi szempntból, ugyanis az ötödik percben vezetéshez jutott a házigazda, miután korábbi játékosunk, Vankó Imre egy csel után 14 méterről kilőtte a hosszú alsót. (1-0)

A bekapott gólt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szeged és futószalagon jöttek a nagyobbnál nagyobb lehetőségeink. Dobos egyszer be is vette a bravúrt bravúrra halmozó Tóth kapuját, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot – mint a visszajátszásból kiderült, hibásan. 

A fordulást követően az egész mérkőzésen agilisen futballozó Dobos hamar egyenlített egy szép szólót követően. (1-1)

A fordításban is elévülhetetlen érdemei voltak Dobosnak, ugyanis ő harcolta ki azt a büntetőt, amelyet Haruna magabiztosan értékesített. (1-2) 

A 72. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután Gréczi egy pattanás után kilőtte a hosszú sarkot. (1-3)

A hajrára is maradt még egy szegedi gól: a csereként pályára lépő Kóródi kapott nagyszerű labdát Horváthtól, majd kiszorított szögből bevette Tóth Gábor kapuját. (1-4)

Dragan Vukmir: – Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyot küzdöttünk és jól játszottunk. A mai meccsen is hátrányba kerültünk, de most sikerült fordítani. Az első félidőben sok helyzetet kihagytunk, de összességében jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk.

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Budaörs–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–4 (1–0)
Budaörs, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Márkus Péter)
Budaörs: Tóth G. – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Fényes (Gyurácz, 60.) – Lengyel, Molnár Cs. (Petneházi, 60.), Lengyel (Bognár, 60.), Sajbán Miklós, Pintér D. (Kapronczai, 67.) – Halmai Á., Vankó (Horváth R., 67.). Vezetőedző: Márkus Tibor
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári –  Dobos, Kovács Milán (Dobronoky, 88.), Simon, Gréczi – Haruna (Gajdos, 73.), Horváth K. (Farkas A., 88.).Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Vankó (5.), ill. Dobos (51.), Haruna (64., 11-esből), Gréczi (72.), Kóródi (86.).

Előző sztori

Izgalmas meccsen, igazságos döntetlennel kezdte a BL szezont a Pick Szeged

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Hőlégballonok lepték el a szegedi eget