Kultúra

Könyvvásár, előadások és portréfotó-kiállítás is lesz a Magyar Könyvkiadók Napján

Könyvvásár, előadások és portréfotó-kiállítás is lesz a Magyar Könyvkiadók Napján

2021. szeptember 14., kedd
Könyvvásár, előadások és portréfotó-kiállítás is lesz a Magyar Könyvkiadók Napján

Nívós kiadók és kerek évfordulós születésnapjukat ünneplő írók, költők, filozófusok lesznek a vendégei az V. Magyar Könyvkiadók Napjának a szegedi bölcsészkaron és a Grand Caféban, szeptember 22-én és 23-án.

A Pro Philosophia Szegediensi Alapítvány immár ötödik alkalommal szervezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karával, valamint a Grand Café Mozi és Art Kávézóval közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. Mivel éppen száz éve, 1921 októberében kezdődött az oktatás Szegeden a Kolozsvárról elűzött egyetemen, ezért a

Magyar Könyvkiadók Napja programjai idén az SZTE centenáriumához kapcsolódóan és az iskolateremtő tudósok, író-és költőmesterek előtt tisztelegve az Évfordulók emlékezete tematika köré épülnek.

Az évek alatt az SZTE BTK meghatározó kulturális eseményévé váló rendezvényre szeptember 22-én és 23-án látogathatnak el az érdeklődők, akik a könyvvásáron a hazai és határon túli magyar könyvkiadók és folyóiratok legújabb kiadványai közül válogathatnak, kerek évfordulós születésnapjukat ünneplő, kortárs magyarországi és határon túli írókkal, költőkkel, filozófusokkal találkozhatnak, vagy róluk szóló beszélgetéseket hallgathatnak meg.

Számos alakot látnak vendégül az irodalmi életből

Ezzel a gazdag programmal a 75 éves Ilma Rakusát, a 85 éves Bodor Ádámot, a 80 éves Végel Lászlót, a 70 éves Markó Bélát, a 75 éves Spiró Györgyöt, a 75 éves Radnóti Sándort, a 65 éves Garaczi Lászlót, a 65 éves Németh Gábort és a 45 éves Kiss Tibor Noét köszöntik a szegedi bölcsészkaron, valamint a Grand Caféban; de megemlékeznek az 50 éve elhunyt Lukács Györgyről is. Kísérőrendezvényként az 55. születésnapját ünneplő Stekovics Gáspár írókról, költőkről, filozófusokról készített portréfotó-kiállítását tekintheti meg a közönség, de izgalmas programpontnak ígérkezik az Esterházy Péter tiszteletére szervezett írók-filozófusok focimeccs és felolvasóest is.

A rendezvény az NKA Szépirodalmi Kollégiuma és a Szegedi Tudományegyetem támogatásával valósul meg.

Az esemény részletes programját ide kattintva érhetik el, Facebook eseményét pedig ezen a hivatkozáson.

via SZTE BTK PR

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.