Hírzóna

Kivonulás Afganisztánból: több ezren a sivatagban!

Kivonulás Afganisztánból: több ezren a sivatagban!

2021. szeptember 3., péntek
Kivonulás Afganisztánból: több ezren a sivatagban!

Videóra vették, ahogy a tömeg Irán felé tart a pakisztáni sivatagban. A menekültek elmondása szerint kaotikus a helyzet.

Egy kisebb karaván vette az irányt Irán felé a pakisztáni sivatagon keresztül. A nyilatkozatok szerint az útjuk nehezíti a rengeteg idős, a várandós nők és a kisgyermekek. A menekültek végcélja egyelőre ismeretlen, de nem kizárt, hogy a kétezer kilométerre lévő Törökországba igyekeznek. Az sem zárható ki, hogy többen átszivárognak Európába. A karavánt egyébként több embercsempész is megkörnyékezte már nyerészkedés céljából, de sokan nem engedhetik meg maguknak.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi biztosa szerint a kabuli reptéri evakuáció csak a kezdet volt:

az eddigi becslések szerint több mint ötezren menekülhetnek a tálibok kezére került országból.

„A kabuli reptéren zajló jelenetek világszerte felébresztették az együttérzést afgánok ezreinek elkeseredettsége és féleleme iránt. De azután is millióknak lesz szükségük a nemzetközi közösség segítségére, hogy ezek a fotók eltűnnek a képernyőinkről” - mondta.

(via DailyMail, Index.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.