Sport

Keményen lesújtott a FIFA: zárt kapu és többmilliós büntetés a magyaroknak

Keményen lesújtott a FIFA: zárt kapu és többmilliós büntetés a magyaroknak

2021. szeptember 21., kedd
Keményen lesújtott a FIFA: zárt kapu és többmilliós büntetés a magyaroknak

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség. Az MLSZ ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapottadta hírül az MTI.

Mint írják, a magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor a szeptember 2-i, 4-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen az angol játékosok rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek. Emellett - a FIFA indoklása alapján - a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és eltorlaszolták a lépcsőket.

https://szegedma.hu/2021/09/ez-most-nem-a-mi-meccsunk-volt-anglia-siman-nyert-a-puskas-arenaban

Júliusban az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve - büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja.

Másfél hónapra kidőlt a csapatkapitány
Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának térdműtét miatt körülbelül hat hetet kell kihagynia, ezért nem léphet pályára a következő két világbajnoki selejtező-mérkőzésen. A német élvonalbeli FSV Mainz 05 honlapja szerint a középcsatár bal térdét a porcgyűrű (meniszkusz) sérülése miatt kedden artroszkópos eljárással megoperálták.

Kiemelt kép: MTI/ Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.