Egészség

Hatszáz felett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 25-en vannak

Hatszáz felett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 25-en vannak

2021. szeptember 30., csütörtök
Hatszáz felett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 25-en vannak

Napról napra dőlnek meg az utóbbi idők fertőzésszámai, ahogyan haladunk előrébb az őszben. A negyedik hullám itt van, ráadásul a megbetegedések többségét a delta variáns okozza, amely gyorsabban és agresszívebb módon terjeszkedik a vírus többi változatánál. A tegnapi Kormányinfón több, a járvánnyal kapcsolatos döntésről is beszámoltak, amiről részletesen alábbi cikkünkben olvashat:

https://szegedma.hu/2021/09/koronavirus-kozel-300-az-uj-fertozott

Kedd óta megkétszereződött az újonnan beazonosított koronavírusos megbetegedések száma: az exponenciális növekedés bizonyosan jelzi a negyedik hullám beköszöntét. Szerencsére a magyar lakosság átoltottsága 60% feletti, de ahhoz, hogy a korábbiaknál enyhébb lefolyású legyen az elkövetkező járványidőszak, még több beoltott emberre van szükség, hiszen csak az oltás véd hatékonyan a vírustól. A beoltottak száma 5 887 540, közülük 5 645 518 fő már a második oltását is megkapta, 760 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Tegnap 633 új fertőzöttet igazoltak és további 5 beteg hunyt el, így az áldozatok száma 30 190-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, 785 090-en estek át a kóron, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 425 főre emelkedett. Jelenleg 539 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.