Hatszáz felett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 25-en vannak

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napról napra dőlnek meg az utóbbi idők fertőzésszámai, ahogyan haladunk előrébb az őszben. A negyedik hullám itt van, ráadásul a megbetegedések többségét a delta variáns okozza, amely gyorsabban és agresszívebb módon terjeszkedik a vírus többi változatánál. A tegnapi Kormányinfón több, a járvánnyal kapcsolatos döntésről is beszámoltak, amiről részletesen alábbi cikkünkben olvashat:

Kedd óta megkétszereződött az újonnan beazonosított koronavírusos megbetegedések száma: az exponenciális növekedés bizonyosan jelzi a negyedik hullám beköszöntét. Szerencsére a magyar lakosság átoltottsága 60% feletti, de ahhoz, hogy a korábbiaknál enyhébb lefolyású legyen az elkövetkező járványidőszak, még több beoltott emberre van szükség, hiszen csak az oltás véd hatékonyan a vírustól. A beoltottak száma 5 887 540, közülük 5 645 518 fő már a második oltását is megkapta, 760 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Tegnap 633 új fertőzöttet igazoltak és további 5 beteg hunyt el, így az áldozatok száma 30 190-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, 785 090-en estek át a kóron, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 425 főre emelkedett. Jelenleg 539 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Folytatódik a Szeged történetét bemutató előadássorozat

Következő sztori

Futni akart az embercsempész a rendőrök elől