Ez most ciki… történelmi albán siker a magyarok ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar válogatott csütörtökön hazai pályán kapott ki 4-0-ra Angliától, az albánok a lengyelektől szenvedtek vereséget, idegenben 4-1-re kaptak ki. Érdekesség, hogy válogatottunk eddig soha nem kapott ki Albániától, hat meccsen egyszer játszottak döntetetlent és ami még ritkább, gólt sem kaptunk még ezeken a meccseken.

Nagyon úgy nézett ki, hogy a meccs elején mihamarabb meg akarják szakítani ezt a rossz szériát az albánok. Egyértelműen ők irányították az első negyedórát, szerencsére azonban inkább kisebb, mintsem nagyobb helyzeteket tudtak csak kialakítani. Az első nagyobb helyzet előttünk adódott a 19. percben, amikor Szalai Attila adott remek mélységi indítást Kleinheislernek, aki a 16-oson belül nagyszerűen vette le a labdát, ám a kapus Berishába lőtte az ordító lehetőséget.

A 26. percben Gulácsi bátor kifutással mentett egy hosszú indításnál, de ütközött az ellenfél térdével, ápolni is kellett a hálóőrt. Helyzeteink adódtak nekünk is a félidő vége felé, de érezhetően nem találta sem a ritmust sem a játékát a magyar csapat. A 45. percben Szoboszlai Dominik először mutatta meg magát, rögtön egy kellemetlen lövéssel kínálta meg az albán kapust, akiről kijött a labda, saját csapattársa elé.

A félidőben a fejét fájlaló Gulácsi Pétert Dibusz Dénes váltotta a kapuban.

A második játékrész első pillanataiban úgy tűnt, hogy a válogatottunk ritmust vált, de gyorsan kiderült, hogy ez csak múló pillanat volt… Az albánok folyamatosan szőtték a támadásokat és bizony ezek közül nem egy volt ami komoly veszélyt jelentett a magyar kapura. Válogatottunk pedig gyakorlatilag semmi veszélyt a másik kapura… A 85. percben Szoboszlai eldöntötte a meccset, kilépett a bal szélen, de néhány centit tévedett.

A 87. percben azonban megpecsételődött a magyar válogatott sorsa csereként pályára lépő Armando Broja lépett ki ziccerben és ő nem hibázott. (0-1)

A gólszerző

A végén az elkeseredett magyar támadások közül egyetlen sem jelentett veszélyt a kapura, így az albánok nyerték a meccset. A magyar válogatott négy nap alatt második vereségét szenvedte el. Esély maradt a második helyre a csoportban, de jelenleg nagyon messze vagyunk a katari világbajnokságtól.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 5. FORDULÓ, I-CSOPORT
ALBÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)

Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. V: Makkelie (holland)
ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Broja (87.)

A magyar válogatott szerdán a Puskás Arénában Andorra ellen folytatj a világbajnoki selejtezőket.

Előző sztori

Veronika nővér és „fegyvere”, a merőkanál

Következő sztori

Újabb csapat migránst kaptak el Röszke és Szeged külterületén