Sport

Ez most ciki... történelmi albán siker a magyarok ellen

Ez most ciki... történelmi albán siker a magyarok ellen

2021. szeptember 5., vasárnap
Ez most ciki... történelmi albán siker a magyarok ellen

A magyar válogatott csütörtökön hazai pályán kapott ki 4-0-ra Angliától, az albánok a lengyelektől szenvedtek vereséget, idegenben 4-1-re kaptak ki. Érdekesség, hogy válogatottunk eddig soha nem kapott ki Albániától, hat meccsen egyszer játszottak döntetetlent és ami még ritkább, gólt sem kaptunk még ezeken a meccseken.

Nagyon úgy nézett ki, hogy a meccs elején mihamarabb meg akarják szakítani ezt a rossz szériát az albánok. Egyértelműen ők irányították az első negyedórát, szerencsére azonban inkább kisebb, mintsem nagyobb helyzeteket tudtak csak kialakítani. Az első nagyobb helyzet előttünk adódott a 19. percben, amikor Szalai Attila adott remek mélységi indítást Kleinheislernek, aki a 16-oson belül nagyszerűen vette le a labdát, ám a kapus Berishába lőtte az ordító lehetőséget.

A 26. percben Gulácsi bátor kifutással mentett egy hosszú indításnál, de ütközött az ellenfél térdével, ápolni is kellett a hálóőrt. Helyzeteink adódtak nekünk is a félidő vége felé, de érezhetően nem találta sem a ritmust sem a játékát a magyar csapat. A 45. percben Szoboszlai Dominik először mutatta meg magát, rögtön egy kellemetlen lövéssel kínálta meg az albán kapust, akiről kijött a labda, saját csapattársa elé.

A félidőben a fejét fájlaló Gulácsi Pétert Dibusz Dénes váltotta a kapuban.

A második játékrész első pillanataiban úgy tűnt, hogy a válogatottunk ritmust vált, de gyorsan kiderült, hogy ez csak múló pillanat volt... Az albánok folyamatosan szőtték a támadásokat és bizony ezek közül nem egy volt ami komoly veszélyt jelentett a magyar kapura. Válogatottunk pedig gyakorlatilag semmi veszélyt a másik kapura... A 85. percben Szoboszlai eldöntötte a meccset, kilépett a bal szélen, de néhány centit tévedett.

A 87. percben azonban megpecsételődött a magyar válogatott sorsa csereként pályára lépőArmando Brojalépett ki ziccerben és ő nem hibázott. (0-1)

A gólszerző

A végén az elkeseredett magyar támadások közül egyetlen sem jelentett veszélyt a kapura, így az albánok nyerték a meccset. A magyar válogatott négy nap alatt második vereségét szenvedte el. Esély maradt a második helyre a csoportban, de jelenleg nagyon messze vagyunk a katari világbajnokságtól.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 5. FORDULÓ, I-CSOPORT
ALBÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)

Elbasan,Elbasan Aréna,4500 néző. V:Makkelie (holland)
ALBÁNIA:E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.).Szövetségi kapitány:Edoardo Reja
MAGYARORSZÁG:Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:Broja (87.)

A magyar válogatott szerdán a Puskás Arénában Andorra ellen folytatj a világbajnoki selejtezőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.