/

Elkapták a pancser tolvajt, aki tárolókba tört be

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség kérte annak a helybeli férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy egy szegedi társasház tárolóiba tört be. A végzést az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be – így nem vált véglegessé.

A megalapozott gyanú szerint a 22 évevs férfi még augusztus 27-én, a reggeli órákban jutott be egy szegedi társasház három lezárt tárolójába, ahonnan a zsákmány mindössze egy pár békatalp és egy fúrókészlet volt. Az eltulajdonított tárgyak összértéke azonban így is meghaladta a több tízezer forintot.

Két tárolóba úgy jutott be, hogy szimplán leemelte az ajtajukat a pántról – ezekből viszont semmilyen értéket nem lopott el. A harmadik tárolóba a pinceablak benyomásával jutott be, innen vitte el az utóbb említett tárgyakat.

A helyszínre kiérkező rendőrök nyomozásának köszönhetően rövid időn belül kézre kerítették a feltételezett elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra előállítottak, őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. Ekkor kezdeményezték letartóztatását is.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlés valamint a szökés-elrejtőzés veszélyére figyelemmel rendelte el a férfi egy hónapra történő előzetesbe helyezését. A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt már bíróság előtt, s vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, részben hasonló jellegű cselekmények miatt.

A szökés-elrejtőzés veszélyét, mint letartóztatási okot megalapozza az is, hogy a gyanúsított korábban az ellene folyamatban lévő bírósági eljárásban is elérhetetlenné vált.

Az elkövető letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.

vita Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

Minden napra jut érem: Kiss Péter Pál aranyat szerzett 200 méter kajakon!

Következő sztori

Paralimpia: Biacsi Ilona ötödik, Biacsi Bernadett nyolcadik 1500 méteren