Csütörtökig még biztosan marad a 30 fok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kellett sokáig dideregnünk augusztus után, a héten ugyanis visszatért a nyár – a hőmérséklet nap közben elérte sokszor a harminc fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzései szerint egyelőre nem is kell lehűléssel számolnunk.

A vasárnap többnyire derülten telt, estére is száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen; gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb, vízpartokon, magasan fekvő helyeken melegebb is lehet.

Minimum hőmérsékletek hétfő hajnalban – ábra: OMSZ

Marad a kissé felhős jóidő

Sok napsütés várható holnap, de a vasárnapihoz képest több fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol sincs teljesen kizárva csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

A jövő heti előrejelzés – ábra: OMSZ

A jövő heti előrejelzésből világosan látszik, hogy csütörtökig még biztosan nem kell elővennünk a nagykabátot – bár azután sem, hiszen az akkori lehűlés mindössze 5 fok körüli lesz.

via OMSZ

Előző sztori

NEK: “szívélyes légkörű” találkozó Orbán és a pápa között

Következő sztori

Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA – videó