Közélet

Covidmentes szeretet ölelés az Egyetemnek

Covidmentes szeretet ölelés az Egyetemnek

2021. szeptember 16., csütörtök
Covidmentes szeretet ölelés az Egyetemnek

Az 1879. március 12-i „nagy árvíz” idején sok szegedinek nyújtott menedéket a város egyik akkori legmagasabb pontján álló épület. Később helyet adott a Somogyi-könyvtárnak, melyet itt nyitott meg 1883. október 16-án Ferenc József osztrák császár és magyar király. Szeged újjáépítésekor, 1894-ben ide helyezték az Ítélőtáblát. A kolozsvári egyetem Szegedre „menekülésekor” 1921-ben lett a felsőoktatási intézmény központi épülete a Dugonics tér 13. Azóta számos egyetemi intézmény otthona, sok híres tudós és hallgató munkahelye az épület.

Ebben az épületben avatták díszdoktorrá Szent-Györgyi Albertet és itt szavalta el először József Attila, a Tiszta szívvel című versét, mely a mai szóhasználattal élve „kiverte a biztosítékot” és József Attila eltanácsolásához vezetett. Itt tanult és lett a biokémia doktora Karikó Katalin is.

A flashmobot a Facebookon is élőben közvetítettük:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.