Szórakozás

Szombaton Repülőnap lesz Szatymazon

Szombaton Repülőnap lesz Szatymazon

2021. augusztus 4., szerda
Szombaton Repülőnap lesz Szatymazon

Idén már tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Szatymazon a repülőbemutatóval egybekötött pörköltfőző versenyt, ahol számos izgalmas és látványos programmal készülnek az érdeklődőknek. Az augusztus 7-i Szatymazi Repülőnap és pörköltfőző verseny házigazdája az Alföldi Repülőklub, közreműködik még a TandemSzeged csapata, illetve a szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár tölti be a társszervező szerepét.

Kiváló családi program

Délelőtt tíz órától látogatható a Szatymazi Repülőtér, amely a község kertes övezetében fekszik és a Neszürjhegyi útról közelíthető meg. A légiparádé szervezői gondoltak a kicsikre is: lesz ugrálóvár, rajzverseny, zsonglőrködés és más gyerekprogramok mellett 11 órától Masni és Pocó gyermekműsorát nézhetik meg. Így akkor is kiváló családi programban lehet részük, ha esetleg nem rajonganak a műrepülésért. Számos légi járművet is felvonultat az esemény, hőlégballontól kezdve hagyományos vitorlázó repülőt és gázturbinával szerelt vitorlázó köteléket is láthatnak majd a résztvevők.

A nap során három magyar műrepülő világbajnok is bemutatót tart majd. Hársfalvi Pál, Besenyei Péter és Veres Zoltán fogják tiszteletüket tenni az eseményen és elkápráztatni az ott levőket trükkjeikkel.

Az egész nap rotyogó pörkölteket délután 2-kor díjazzák majd. Lehetőség lesz továbbá sétarepülőzésre, és a Magyar Honvédség valamint a Szegedi Toborzó Iroda munkatársai is a helyszínen lesznek, ahol egy önvédelmi bemutatóval készülnek, de informálódni is lehet a toborzó ponton.

Figyelem! Az esemény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható!

Részletes programterv

10:00 Forráskúti sárkányrepülők
10:30 – tól AN-2, Cessna 172, Microlightok, SF 25, Cessna 150
11:00 Masni és Pocó gyermekműsora
11:20 Besenyei Péter
12:15 Ejtőernyős Bemutató (TandemSzeged)
12:50 Piper pawnee és vitorlázó vontatások
13:00 Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülés
13:30 JS3 gázturbinás segédhajtóművel szerelt vitorlázórepülő kötelék (Basa Richárd, Verebélyi Zoltán, Szabó Péter)
14:00 Pörköltfőző verseny eredményhirdetés
14:30 Veres Zoltán
15:00 Önvédelmi bemutató (Magyar Honvédség, Szegedi Toborzó Iroda)15:30 Cory (Happy Gang)

Kiemelt kép: Facebook / Szatymazi Repülőnap

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.