PROMO

Milyen férficipőt válasszunk, hogy stílusosan nézzünk ki?

Milyen férficipőt válasszunk, hogy stílusosan nézzünk ki?

2021. augusztus 26., csütörtök
Milyen férficipőt válasszunk, hogy stílusosan nézzünk ki?

Néhány szabály cipőválasztáshoz

Nagy dilemma lehet egyes férfiaknál, hogy reggelente, milyen cipőbe is bújjanak, hogy stílusosak maradjanak. Az egyik le nem írt szabály az, hogy a cipő színe harmonizáljon a nadrág színével, habár attól lehet kicsit sötétebb is. Az alkalmi viselet gyakran kívánja meg az övet. Ha ilyen kiegészítőt is hordunk, akkor az öv színe a domináns, feltéve, ha az látszik, és nem takarja el a pulóver vagy a zakó. A cipő színe tehát ilyenkor az öv színéhez igazodjon.

Sok férfi még mindig gondban van, hogy milyen zoknit válasszon a cipőhöz. Ennek a kiegészítőnek a színe nem igazán releváns, ha az nem létszik, viszont egy elegáns cipőhöz mindenképpen egy pár sötét, többnyire fekete zokni illik. A férfi cipő mindig legyen kényelmes, jól lélegző, és ha stílusosak szeretnénk lenni, akkor érdemesebb egy drágább cipőbe befektetni, hiszen a minőség, hosszabb távon mindig megtérül. Természetesen, egy férfinek nem csak egyetlen pár cipővel kell rendelkeznie, jó, ha van a szekrényben miből válogatni. Mutatjuk is, hogy milyen alap lábbelire van egy stílusos férfinek szüksége.

férfi cipő

A férfi cipőszekrény alapdarabjai

Egyetlen férfi cipőszekrényéből sem hiányozhat az alkalmi megjelenést biztosító bőrcipő. Ha csak ritkán használod, akkor elegendő egy pár fekete bőrcipőbe beruházni, de a stílusos férfi kelléktárából nem hiányozhat a barna színű bőrcipő és bokacsizma sem. Merthogy ez utóbbi is nagyon divatos és nagyszerű öltözködést tesz lehetővé, akár egy fekete vagy a klasszikus kék farmerrel, amelynek szárát fel is tűrheted, hogy megfelelj a mai trendeknek.

A klasszikus fűzős bőrcipő sem hiányozhat a repertoárból, mert egy ilyen cipő nagyon sokféleképpen viselhető, nem csak öltönnyel párosítható, hanem a ma oly divatos chino nadrággal is. A barna bőrcipő kifejezetten jól mutat a barna, a mustárságra, a khaki és a bézs színű chino nadrágokkal.

A férfitársadalom kedvence a sportcipő, merthogy a napi tevékenységek elvégzése sokkal kényelmesebb egy ilyen, mint egy elegáns cipőben. A klasszikus fehér is nagyon közkedvelt, hiszen ezerféleképpen hordható, például slim farmerrel és chinoval is. Ha nagyon szereted a divatot, a chino nadrág szárát fel is tűrheted.

Megannyi márkás sportcipőből lehet manapság válogatni és ezek a cipők olyan dizájnosak, hogy az is „megbocsátható”, ha melegítőnadrágban lépünk bennünk az utcára. Egy többszínű sportcipővel is párosíthatod a melegítőalsót, mindössze arra ügyelj, hogy a felső szetted kicsit sugallja a street wear stílust, ami lehet egy testre simuló felső, egy vagány mellénnyel, egy hozzád illő sapkával és napszemüveggel. A színes vagy többszínű sportcipőt farmerral és zakóval is hordhatod, mindössze a színek harmóniájára szükséges ügyelned.

A férfiak többsége ragaszkodik a jól megszokott márkához, mint például Tommy Hilfiger, Reebok, Karl Lagerfeld, Adidas, Medicine. Ennek oka is van. A márka mögött mindig megbújik a minőség, ami már önmagában garantálja a stílusos megjelenést. Sneakers cipőt is találsz bármely márkás cipő között. Az idei trendi színek közé tartozik a camel, a sötétkék és a jégszürke. A neves márkák cipői között is találsz ilyen színű cipőket, amely színek és maga a sneakers cipő jól kombinálható chinoval, egyenes szabású, szaggatott vagy slim típusú farmerrel.

A loafer cipő nem csak az idősebb korosztály egyik kedvenc lábbelije. A fiatalok is ki tudnak alakítani egy laza stílust egy ilyen cipő segítségével. Vegyél fel hozzá egy szűkebb szabású farmert, egy inget. Tűrd be az inget a nadrágba, válassz egy színes övet és az öv színével azonos vagy hasonló színű loafert, amelyet az answear.hu oldalán bizonyára meg is találsz majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.