Balhé

Megrúgta a buszsofőrt, miután leszállásra szólította fel a kezében lévő sör miatt

Megrúgta a buszsofőrt, miután leszállásra szólította fel a kezében lévő sör miatt

2021. augusztus 17., kedd
Megrúgta a buszsofőrt, miután leszállásra szólította fel a kezében lévő sör miatt

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szombat reggel keveredett nézeteltérésbe egy buszvezetővel. A férfi már többször is állt bíróság előtt korábban.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető augusztus 14-én, szombaton reggel 9 órakor szállt fel az egyik helyi járatos buszra Szegeden a barátaival - a gyanúsított kezében sör, míg a barátja kezében üdítő volt. Ezt látva a buszsofőr leszállásra szólította fel a két férfit.

A gyanúsított barátja ekkor a sofőrt kezdte szidalmazni és szétlocsolta az üdítőt a jármű padlóján, majd együtt leszálltak a buszról.

A sofőr szintén leszállt a buszról és kérdőre akarta vonni őket, melyre válaszul a gyanúsított combon rúgta őt. A sértett ezt követően visszaszállt a buszra és a rendőrséget értesítette, miközben a gyanúsítottat egy, a buszon tartózkodó férfi tartotta vissza.

A járási ügyészség a buszsofőr, mint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, a gyanúsított ugyanis több alkalommal állt bíróság előtt és fennáll a bűnismétlés veszélye.

Ráadásul a férfi felfüggesztett végrehajtású büntetésben volt egy korábbi, hasonló jellegű cselekmény miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.