Meteor

Marad a nyári körforgás: a viharos napok után ismét napsütéses hőség jön

Marad a nyári körforgás: a viharos napok után ismét napsütéses hőség jön

2021. augusztus 7., szombat
Marad a nyári körforgás: a viharos napok után ismét napsütéses hőség jön

Néhány napja még a heves zivatarok miatt adtak ki harmadfokú figyelmeztetést, hamarosan pedig újra kiadhatják a hőségriadót: az Időképszerint vasárnapig akár 36 fok is lehet.

Bár elsőre elég rekkenőnek hangzik a vasárnapra várható 36 fok, egyelőre úgy néz ki, ez lesz a legmelegebb nap, utána augusztus 20-a környékéig 33 fok körül marad az előrejelzés szerint.

De nézzük a hétvégét részletesebben! Szombaton napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, egy-egy gyenge zápor kis valószínűséggel nyugaton fordulhat elő. Napközben a déli, délnyugati szél többfelé feltámad, nyugaton néhol erős lökések kísérhetik. Délután 29-33 fokos maximumokra számíthatunk.

Vasárnap hazánk nagy részén 31-36 fokos kánikulában lesz részünk, de északnyugaton egy közelgő hidegfront miatt 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Itt egy-egy zápor, zivatar kialakulhat, majd estétől többfelé, valamint az északi-északnyugati szél egyre többfelé feltámad.

A hét elején, hétfőn még az északkeleti tájakon lehet kevés zápor, zivatar, az ország nagy részén pedig sok napsütésre számíthatunk. A szél veszít erejéből, egyre kevesebb helyen lesz erős, élénk. Délután 27-33 fokot mérhetünk.

Kedden a sok napsütés mellett kevés zápor, zivatar az északi és keleti tájakon valószínű. A középső, déli tájakon helyenként élénk lehet az északi, északnyugati szél. 27-33 fokos maximumokra van kilátás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.