Kozák Danuta és Bodonyi Dóra bronzérmes Tokióban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. augusztus 3. Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. A páros bejutott a döntõbe. MTI/Kovács Tamás

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba. A döntőt a K-1 200 méter után aratott diadalát követően második aranyát szerző új-zélandi Lisa Carrinton és társa, Caitlin Regal nyerte a lengyelek előtt. Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

Lucz Dóra hatodik helyen végzett kajak egyes 200 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, a szegedi Kárász Anna a B döntőben hetedikként zárva összesítésben 15. lett.

Az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó harmadik helyen végzett a keddi B döntőben, így 11. lett kenu kettes 1000 méteren.

Előző sztori

KOPASZ BÁLINT OLIMPIAI BAJNOK!

Videón a futam+nyilatkozat+himnusz
Következő sztori

Ezt a kettős magyar sikert látnia kell!