Közérdekű

Korlátozásokkal ugyan, de újra két irányból járható a Belvárosi híd

Korlátozásokkal ugyan, de újra két irányból járható a Belvárosi híd

2021. augusztus 23., hétfő
Korlátozásokkal ugyan, de újra két irányból járható a Belvárosi híd

Üzemkezdettől tervezetten szeptember 19-éig tovább módosulnak a forgalmi változások. Terv szerint halad ugyanis a vízvezeték-rekonstrukció és a részleges útburkolat építés a Stefánián, a Belvárosi híd szegedi hídfőjében, valamint a Roosevelt tér Híd utca és Victor Hugó utca közötti részén. Korlátozzák a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közlekedését.

Újra járható a Belvárosi híd

Újszeged felől is újra járható lesz autóval a Belvárosi híd, korlátozásokkal.A hídfőben a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkül a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni, jelzőlámpa irányítása mellett. Az Újszegedről érkezők a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek.

Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.

A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.

Felszabadul a Stefánia, de a Roosevelt térnél kerülni kell

A Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között újra járható lesz: a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára és onnan egyenesen, jobbra vagy balra, a hídra.

A Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.

Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől megközelíthető.

Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon.

Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják, az üzleteket ők mindkét oldalon megközelíthetik.

Biciklis közlekedés

Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az Oskola utai elzárt területre.

Az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba.

Ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra a bringások, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt.

via Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.