/

Korlátozásokkal ugyan, de újra két irányból járható a Belvárosi híd

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Üzemkezdettől tervezetten szeptember 19-éig tovább módosulnak a forgalmi változások. Terv szerint halad ugyanis a vízvezeték-rekonstrukció és a részleges útburkolat építés a Stefánián, a Belvárosi híd szegedi hídfőjében, valamint a Roosevelt tér Híd utca és Victor Hugó utca közötti részén. Korlátozzák a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közlekedését.

Újra járható a Belvárosi híd

Újszeged felől is újra járható lesz autóval a Belvárosi híd, korlátozásokkal. A hídfőben a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkül a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni, jelzőlámpa irányítása mellett. Az Újszegedről érkezők a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek.

Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.

A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.

Felszabadul a Stefánia, de a Roosevelt térnél kerülni kell

A Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között újra járható lesz: a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára és onnan egyenesen, jobbra vagy balra, a hídra.

A Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.

Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől megközelíthető.

Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon.

Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják, az üzleteket ők mindkét oldalon megközelíthetik.

Biciklis közlekedés

Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az Oskola utai elzárt területre.

Az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba.

Ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra a bringások, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt.

via Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.

Előző sztori

Vasárnapi migránsáradat: 65 illegális bevándorlót talált a hőkamera Gyálarétnél

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.08.20.