Háromnapos veteránjármű találkozó kezdődik ma Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek tizenharmadikán, tehát ma veszi kezdetét a többéves hagyományra visszatekintő veteránjármű találkozó Szegeden, amelyet a Délalföldi Veteránjármű Egyesület szervez meg már XIII. alkalommal. Egész hétvégén tartani fog a rendezvény, érdemes nyitott szemmel járni a városban, ha autócsodákat szeretnénk megpillantani!

Kétszer is felvonulnak Szeged utcáin

Talán az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó része a programnak a pénteki és vasárnapi utcai felvonulás lesz, ahol a múltszázadi járművek tulajdonosai végigrobognak autóikkal, motorjaikkal a városon. A felvonulás alatt lezárások várhatóak a városban, a szervezők a rendőrséggel együttműködve alakították ki az útvonalat.

Az újszegedi Partfürdő Kemping lesz a kiindulási pont, ami egyébként az esemény bázisául is szolgál: itt lehet majd regisztrálni a találkozóra érkezőknek járműveiket. Innen a Bertalan híd felé indulnak el, majd a Szilléri sugárút, Budapesti körút, Rókusi körút útvonalon továbbhaladva a Dorozsmai úton folytatják az Auchan felé az útjukat. A Fonógyári útról továbbmennek majd a Kálvária útra, onnan a Tisza Lajos körútra. Végül a rakpartra kanyarodva visszatérnek a Szillérire és a Bertalan hídon át az Partfürdőre.

A pénteki felvonulás 18 órától, a vasárnapi pedig reggel 9 órától kezdődik.

A program keretén belül szombaton tájékozódási versenyen vehetnek részt a veteránjárművek, amely mintegy 110 kilométeres távot foglal magába.

A futam reggel 8 órakor veszi kezdetét és az első befutókat 16 órára várják a szervezők. Később díszvacsorát adnak a résztvevőknek, amelyet egybekötnek a túraverseny díjátadójával.

Vasárnapra is tartogat izgalmakat az esemény, hiszen a Széchényi téren délelőtt fél tíztől kiállítják az ikonikus veteránjárműveket, ahol minden érdeklődő és rajongó végigcsodálhatja az idei repertoárt. A kiállítás és különdíj-átadó délben fejeződik be.

Kép: Délalföldi Veteránjármű Egyesület Facebook
KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

A Szabadtéri 90 éve elevenedik meg a Klauzál téren

Következő sztori

Boxert és viperát is találtak már a NAV ellenőrei a csomagröntgen segítségével