Szórakozás

Háromnapos veteránjármű találkozó kezdődik ma Szegeden!

Háromnapos veteránjármű találkozó kezdődik ma Szegeden!

2021. augusztus 13., péntek
Háromnapos veteránjármű találkozó kezdődik ma Szegeden!

Péntek tizenharmadikán, tehát ma veszi kezdetét a többéves hagyományra visszatekintő veteránjármű találkozó Szegeden, amelyet a Délalföldi Veteránjármű Egyesület szervez meg már XIII. alkalommal. Egész hétvégén tartani fog a rendezvény, érdemes nyitott szemmel járni a városban, ha autócsodákat szeretnénk megpillantani!

Kétszer is felvonulnak Szeged utcáin

Talán az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó része a programnak a pénteki és vasárnapi utcai felvonulás lesz, ahol a múltszázadi járművek tulajdonosai végigrobognak autóikkal, motorjaikkal a városon. A felvonulás alatt lezárások várhatóak a városban, a szervezők a rendőrséggel együttműködve alakították ki az útvonalat.

Az újszegedi Partfürdő Kemping lesz a kiindulási pont, ami egyébként az esemény bázisául is szolgál: itt lehet majd regisztrálni a találkozóra érkezőknek járműveiket. Innen a Bertalan híd felé indulnak el, majd a Szilléri sugárút, Budapesti körút, Rókusi körút útvonalon továbbhaladva a Dorozsmai úton folytatják az Auchan felé az útjukat. A Fonógyári útról továbbmennek majd a Kálvária útra, onnan a Tisza Lajos körútra. Végül a rakpartra kanyarodva visszatérnek a Szillérire és a Bertalan hídon át az Partfürdőre.

A pénteki felvonulás 18 órától, a vasárnapi pedig reggel 9 órától kezdődik.

A program keretén belül szombaton tájékozódási versenyen vehetnek részt a veteránjárművek, amely mintegy 110 kilométeres távot foglal magába.

A futam reggel 8 órakor veszi kezdetét és az első befutókat 16 órára várják a szervezők. Később díszvacsorát adnak a résztvevőknek, amelyet egybekötnek a túraverseny díjátadójával.

Vasárnapra is tartogat izgalmakat az esemény, hiszen a Széchényi téren délelőtt fél tíztől kiállítják az ikonikus veteránjárműveket, ahol minden érdeklődő és rajongó végigcsodálhatja az idei repertoárt. A kiállítás és különdíj-átadó délben fejeződik be.

Kép: Délalföldi Veteránjármű Egyesület Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.