Fejjel festett képekből nyílik kiállítás a Dóm Látogatóközpontban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 12-én 17:00 órakor ‘Élek, érzek, szeretek’ címmel nyílik meg Paulik Fecó különleges kiállítása a Dóm Látogatóközpontban – írják sajtóközleményükben. A megnyítón Szélpál Szilveszter operaénekes is tiszteletét teszi.

Paulik Ferenc oxigénhiánnyal született, emiatt károsodott a mozgás- és beszédközpontja. Teljes testét túlmozgások lendítik kiszámíthatatlanul, irányíthatatlanul. Elektromos kerekesszékét állával irányítja, a fejére csatolt fejpálca helyettesíti a kezeit a festésben, a kommunikációban. Alkotásain keresztül mutatja meg életörömét, világlátását. Alázattal és nyitott szívvel fogadja a kihívásokat és hálával éli kalandokkal, élményekkel teli életét.

A megnyitót több neves művész is fémjelzi: Szélpál Szilveszter operaénekes, aki ezúttal nem operával fog fellépni; Szőke Olivér fiatal tehetség, színművész, akit felállva tapsoltak a Dóm Művészeti Szalon, Szívedbe rejtesz című, József Attila estjén; valamint Bődi András, a Nemadomfel Együttes énekese, aki többek között fellépett már az Országházban,a  brüsszeli Európai Parlamentben, de énekelt már a Köztársasági Elnöknek is.

FRISSÍTVE
Előző sztori

Baleset, vagy súlyos mulasztás történt a Sándorfalvi bányatónál?

Következő sztori

Téglát dobáltak a rendőrökre migránsok a déli határnál