Politika

Előválasztási vitákat rendez a Partizán

Előválasztási vitákat rendez a Partizán

2021. augusztus 24., kedd
Előválasztási vitákat rendez a Partizán

Az ország számos pontján, köztük Szegeden is élő vitákat szervez a Partizán. Minden harmadik, azaz 32 egyéni váalsztókerület jelöltje között folyik majd egy-egy diskurzus élőben, szeptember 6. és 25. között.

A Partizán még májusban indított támogatói kampányt, hogy az ellenzéki előválasztás során legalább 30 választókerületben képviselőjelölti vitát rendezhessen. A kampány sikerrel zárult, az Országos Előválasztási Bizottsággal kötött megállapodás alapján az összes, 400 érvényes ajánlást összegyűjtő jelölt részvételével szervezik meg az eseményeket.

Az egyéni választókerületi viták mellett a Partizán két miniszterelnök-jelölti vita megszervezésére is vállalkozik: szeptember 18-án, az első forduló hajrájában, illetve második forduló esetén október 8-án. A miniszterelnök-jelölti vitákon természetesen csak azok a kandidátusok vehetnek részt, akik összegyűjtötték az ehhez szükséges 20 ezer aláírást.

Csongrád-Csanád megyében az 1-es, a 2-es, illetve a 4-es, azaz mindkét szegedi választókerületre, valamint Hódmezővásárhelyre esett a választás.

Az 1-es kerületben Binszki József (DK), Törőcsik Károly Konrád (ÚVNP/LMP) és Szabó Sándor (MSZP); a 2-esben Bellányi Balázs (ÚVNP/LMP), Mihálik Edvin Máté (Momentum), Tóth Szabolcs (MMM) és Tóth Péter (Jobbik) mérkőzik meg egymással. Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter (ÚVNP/Párbeszéd) és Mucsi Tamás (DK).

Az eseményeket a Partizán az összes csatornáján élőben fogja közvetíteni.

(A kép illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.