Kultúra

Egy év börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot

Egy év börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot

2021. augusztus 6., péntek
Egy év börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot

Az Indexszámolt be róla a minap, hogy Szente Vajk író-rendezőt korábban egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve. A dokumentum leírása azt is tartalmazza, hogy költségvetési ügyről van szó, amiben több tettestárs is érintett, akik szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Szente az Indexnek korábban azt mondta, hogy sokáig fontolgatta, hogy megpályázza a Madách igazgatói posztját. Végül erre nem került sor, mert szerinte

„Talán nem ez a megfelelő pillanat, még nem jött el erre az idő.”

A büntetőeljárással kapcsolatban most azt nyilatkozta, egy, az általa és az édesanyja által vezetett vállalkozás könyvelése ,,8 és fél évvel ezelőtt számviteli hibákat vétett". A krokozás tényét a bíróság megállapította, a vállalkozás vezetőiként pedig vállalták a felelősséget és a kártérítést kifizették.

Ugyanakkor a jogkövetkezmények alól előzeteseten felmentették, így nincs eltiltva a közügyektől sem, vagyis jogszerűen pályázhatott volna a Madách igazgatói posztjára. Más okból kifolyólag nem tette ezt meg.

Szentének nagy vágya egy zenés színház élére kerülni, korábban a Budapesti Operettszínház igazgatói posztját is megpályázta, de nem ő lett a befutó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.