Egy év börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Index számolt be róla a minap, hogy Szente Vajk író-rendezőt korábban egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve. A dokumentum leírása azt is tartalmazza, hogy költségvetési ügyről van szó, amiben több tettestárs is érintett, akik szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Szente az Indexnek korábban azt mondta, hogy sokáig fontolgatta, hogy megpályázza a Madách igazgatói posztját. Végül erre nem került sor, mert szerinte

„Talán nem ez a megfelelő pillanat, még nem jött el erre az idő.”

A büntetőeljárással kapcsolatban most azt nyilatkozta, egy, az általa és az édesanyja által vezetett vállalkozás könyvelése ,,8 és fél évvel ezelőtt számviteli hibákat vétett”. A krokozás tényét a bíróság megállapította, a vállalkozás vezetőiként pedig vállalták a felelősséget és a kártérítést kifizették.

Ugyanakkor a jogkövetkezmények alól előzeteseten felmentették, így nincs eltiltva a közügyektől sem, vagyis jogszerűen pályázhatott volna a Madách igazgatói posztjára. Más okból kifolyólag nem tette ezt meg.

Szentének nagy vágya egy zenés színház élére kerülni, korábban a Budapesti Operettszínház igazgatói posztját is megpályázta, de nem ő lett a befutó.

Előző sztori

Orbán a Fox Newsnak: A nemzetközi baloldal mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországon kormányváltás legyen!

Következő sztori

Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes öttusában