Kultúra

Vígopera az újszegedi színpadon

Vígopera az újszegedi színpadon

2021. július 23., péntek
Vígopera az újszegedi színpadon

Az 1600-as években játszódó történetet Juronics Tamás rendező a 21. század sajátosságait figyelembe véve dolgozta fel. A Coopera és a Szegedi Nemzeti Színház harmadik közös produkcióját láthatjuk Szegeden, melynek főbb szerepeit Kolonits Klára, László Boldizsár, Nánási Helga, Szabó Győző, Cseh Antal és Szerekován János játssza.

A mű gondolati magja a hűségen alapuló, igaz szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés előkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk. A darab két szerelmes párjának, sőt még az ellenségnek, Szelim basának is el kell igazodnia az érzelmek labirintusában.”

(Juronics Tamás, rendező)

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.