/
KÉPGALÉRIA!

Vígopera az újszegedi színpadon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 23-án és 24-én lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékok, újszegedi színpadán a Szöktetés a szerájból című, háromfelvonásos vígopera.

Az 1600-as években játszódó történetet Juronics Tamás rendező a 21. század sajátosságait figyelembe véve dolgozta fel. A Coopera és a Szegedi Nemzeti Színház harmadik közös produkcióját láthatjuk Szegeden, melynek főbb szerepeit Kolonits Klára, László Boldizsár, Nánási Helga, Szabó Győző, Cseh Antal és Szerekován János játssza.

A mű gondolati magja a hűségen alapuló, igaz szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés előkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk. A darab két szerelmes párjának, sőt még az ellenségnek, Szelim basának is el kell igazodnia az érzelmek labirintusában.”

(Juronics Tamás, rendező)

Fotó: Sándor Judit

Előző sztori

Balogh Mátyás 61. lett a férfi íjászok rangsorolójában

Következő sztori

Mihálik Edvin: a zöld rendszámos autók is ugyanannyi helyet foglalnak