/

Újra Pont Ott Parti: ma hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban ismét lesz Pont Ott Parti az ország több nagyvárosában, köztük Szegeden is.

Ma este 8 órakor derül ki hivatalosan, kiből lesz gólya szeptembertől. A pontszámváró bulik egy év kihagyást követően Budapestre, Szegedre, Kecskemétre, Győrbe, Pécsre és Miskolcra is visszatér többek között. A pontszámokat az eseményen óriáskivetítőn követhetik végig a jelenlevők, ugyanebben az időpontban pedig a felvi.hu-n is bárki megtekintheti. A felvételizők az előző éveknek megfelelően sms-ben is értesítést kapnak.

A maximális megszerezhető felvételi pontszám idén is 500, amelyből 200 pont a középiskolai és az érettségi teljesítményre, 200 pont a megjelölt szakon meghatározott tantárgyak érettségi eredményére jár; továbbá összesen legfeljebb 100 többletponttal, mely számos tényezőből (például emelt szintű érettségi utáni plusz pontból és nyelvvizsgából) tevődhet össze.

A rendezvényen kiállít a Mathias Corvinus Collegium, fellép Gabriel B. valamint a YouTube-on frissen befutott Azahriah is, akinek az első fellépése alig három hete volt – legalábbis erről tanúskodik egy amatőr felvétel.

Az eseményről a Szegedma is élőben közvetít a Facebook-on, tartsanak velünk!

Előző sztori

Botkáék megszabadulnának a Cserepes sori piactól, mégis költenek rá!

Következő sztori

Szeged szinte az egyetlen nagyváros az országban, ahol még fizetni kell a zöld rendszámos autóknak parkolási díjat